14.3.2013 10:41

Δωρεάν διακοπές για αγρότες

Δικαίωμα να κάνουν δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν διακοπές για έξι μέρες θα έχουν 120.000 αγρότες, που θα λάβουν μέρος στα νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας. Παράλληλα 10.000 ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα τριήμερων εκδρομών, ενώ συνολικά 400.000 δικαιούχοι θα μπορέσουν να πάρουν εισιτήρια θεάτρου και βιβλία.
Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις δράσεις της Αγροτικής Εστίας καθορίζονται σε απόφαση του υπουργού Εργασίας. Συγκεκριμένα προβλέπεται πως πρέπει:
Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α) όπως ισχύει.
Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης ή
Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ)
Να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
Δηλαδή στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών και εκδρομών μπορούν να λάβουν μέρος οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων, καθώς και όσοι υπάγονται στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι (εφόσον βέβαια εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής).
Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός αιτήσεων θα υπάρξει κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ.
Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως εξαιρούνται από την κλήρωση και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ή εκδρομών οι δικαιούχοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας.
Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι αυτών που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν. Επίσης καλύπτονται και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.

Παράλληλα οι δικαιούχοι των παροχών της Αγροτικής Εστίας πρέπει να γνωρίζουν πως:

Θα διατεθούν 100.000 εισιτήρια θεάτρου με σειρά προτεραιότητας.
Θα διατεθούν 300.000 βιβλία. Σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον από περισσότερους δικαιούχους θα γίνει κλήρωση.
πηγή:e- go

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ