1.5.2013 9:16

Διπλό τρικ για μείωση των λογαριασμών ύδρευσης

Εισπράττει την έντονη δυσαρέσκεια των καταναλωτών για τα τιμολόγια ύδρευσης, «φουσκωμένα» σε σχέση με το παρελθόν, ειδικά για τις περιοχές εκτός της ζώνης της πρωτεύουσας. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ αισθάνεται το δίκαιο των διαμαρτυριών και η ίδια προτείνει τρόπους μείωσης των λογαριασμών, σπάζοντας τα κυβικά κατανάλωσης σε δυο ή περισσότερες περιπτώσεις για να πληρώνονται τα κυβικά με χαμηλότερη κλίμακα.

Χθες έδωσε στη δημοσιότητα δυο τρόπους για τους καταναλωτές:

  • Εφόσον έχουν ένα αξιόλογο κήπο ή χωράφι μπορούν να ζητήσουν μια νέα παροχή αποκλειστικά για άρδευση. Έτσι δε θα επιβαρύνονται για τη συγκεκριμένη κατανάλωση με ειδικό τέλος, αποχέτευση, υψηλό Φ.Π.Α. κ.λπ.  και θα μειωθεί σημαντικά ο λογαριασμός τους.Παράλληλα η ΔΕΥΑΧ, παρακολουθώντας τις χειμερινές καταναλώσεις (οι οποίες θα είναι ελάχιστες ή μηδενικές) θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τυχόν παράνομη χρήση της παροχής άρδευσης για ύδρευση.

 

  • Σε περίπτωση που με το ίδιο υδρόμετρο υδροδοτούνται περισσότερα του ενός ακίνητα (διώροφα διαμερίσματα κ.λπ.) συμφέρει τους καταναλωτές να εγκαταστήσουν ξεχωριστά υδρόμετρα στο κάθε ακίνητο για να αποφεύγουν τις υψηλές κλίμακες χρέωσης όπου η αξία του νερού σχεδόν διπλασιάζεται. Το κόστος μιας τέτοιας νέας παροχής εφόσον αποτελεί απλό διαχωρισμό, είναι 108€ και περιλαμβάνει: εγγύηση, υδρόμετρο, υλικά και εργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στα  γραφεία της ΔΕΥΑΧ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ