18.6.2015 13:01

Δίπλα στους πρόσφυγες ο εμπορικός κόσμος της Χίου

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΟΕΒΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Απαράδεκτες και απάνθρωπες χαρακτηρίζουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στο Μερσινίδι, το Επιμελητήριο, η ΟΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο κέντρο μεταναστών.

«Διαπιστώσαμε με θλίψη ότι εν έτει 2015 υπάρχουν ακόμη «αποθήκες ψυχών» σε Ευρωπαϊκό έδαφος, η ύπαρξη των οποίων θα έπρεπε να μας προβληματίζει αν όχι να μας γεμίζει ενοχές  . Η εικόνα βρεφών ηλικίας τριών μηνών εκτεθειμένων στα στοιχεία της φύσης αλλά και τις ασθένειες θα  μας «στοιχειώνει» για καιρό. Ο κρατικός μηχανισμός είναι και σε αυτή την περίπτωση απών, με την εξαίρεση τριών ένστολων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τρεις φορείς σημειώνοντας ότι δεσμεύονται άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μεταφορά των προσφύγων σε άλλο χώρο φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες .      

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ