18.3.2014 11:05

Διοικητική έξωση στον Βίο από το Μπούρτζι

Μέχρι αρχές Μαϊου θα έχει προκύψει νέος ανάδοχος για το «Μπούρτζι» επιμένει η Λιμενική Επιτροπή που προχωρά τις διαδικασίες διοικητικής έξωσης του νυν ενοικιαστή

Την αξιοποίηση του κτιρίου δίπλα στους παλιούς ναυτώνες το γνωστό μέχρι σήμερα ως Café «Μπούρτζι», μέσω δημοπρασίας, αλλά νωρίτερα από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν τον ερχόμενο Μάιο, προωθεί η Λιμενική Επιτροπή Χίου.

Τα μέλη της χθες εμφανίστηκαν αποφασισμένα να προχωρήσουν τη διαδικασία δημοπρασίας αποκλείοντας ωστόσο από αυτήν μετοχικά σχήματα ή ιδιώτες που χρωστούν χρήματα στον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο είτε μέσα από ενοίκια είτε από άλλες υπηρεσίες.

Μάλιστα με εισήγηση του μέλους της Επιτροπής και εκπροσώπου του Δήμου Οινουσσών Γ. Δανιήλ ψηφίστηκε ομόφωνα η διοικητική έξωση της εταιρίας συμφερόντων Στ. Βίου με την αιτιολογία ότι έχει κληθεί πολλές φορές στο παρελθόν να παραδώσει το κτίριο ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εφικτό.

«Για να είμαστε καθόλα νόμιμοι ως όργανο θα πρέπει πρώτα να αποβάλλουμε από μέσα τον ενοικιαστή και κατόπιν να το παραχωρήσουμε σε νέο ιδιοκτήτη αφού με το νέο νόμο απαγορεύεται η επέκταση της σύμβασης για κτίρια που ανήκουν σε λιμενικές ζώνες. Είναι σαφές ότι οι διαδικασίες, δηλαδή και η διοικητική αποβολή και η νέα δημοπρασία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου», σημείωσε ο κ. Δανιήλ αποσπώντας τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ