27.2.2013 10:58

Δημοτική η έκταση για τους ρουκετοσύρτες

ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται κάθε χρόνο πριν το Πάσχα με την τοποθέτηση των ρουκετοσύρτων σε συγκεκριμένο οικόπεδο στην περιοχή του Βολάκου στον Βροντάδο έρχεται να δώσει η απόφαση της Μητρόπολης να παραχωρήσει τη χρήση της συγκεκριμένης έκτασης στο Δήμο Χίου για 50 χρόνια.

Η παραχώρηση έγινε αποδεκτή χθες από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου. Μοναδικός όρος που τίθεται σε αυτήν από τη Μητρόπολη είναι η υποχρέωση του Δήμου κάθε χρόνο να επισκευάζει τις φθορές που προκαλούνται από το ρουκετοπόλεμο στην Παν. Ερειθιανή.

Εμμέσως δε, η παραπάνω παραχώρηση αποτελεί άλλη μια συνειδητή κίνηση της Ιεράς Μητρόπολης, με την οποία αναγνωρίζει και προσδίδει τη δέουσα σημασία στο έθιμο του ρουκετοπόλεμου, συμβάλλοντας και η ίδια στις προσπάθειες ανάδειξης του εθίμου, που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ