12.8.2015 10:23

Δήμος Χίου: Συνυπεύθυνοι οι πολίτες για τις εικόνες ντροπής στην Ιωάννου Χρήστου

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν δύο ημέρες μετά την δημοσιοποίηση των εικόνων ντροπής στην Ιωάννου Χρήστου για να απαντήσει τελικά ο Δήμος Χίου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι πολίτες είναι συνυπεύθυνοι για όσα κατήγγειλε συμπολίτισσά μας στα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος "η διαχείριση της αποκομιδής των απορριμμάτων παντός τύπου και της καθαριότητας είναι υπόθεση όλων των πολιτών.  Σε κάθε οργανωμένη κοινωνία οι πολίτες είναι σύμμαχοι και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που αφορά το κοινωνικό όφελος".

Αναφορικά με την περίπτωση του οικοπέδου της Ιωάννου Χρήστου,  ο Δήμος σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια, τοποθέτησε κάδους εναπόθεσης ογκωδών υλικών και αντικειμένων, για να διευκολύνει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής ώστε να μην αναγκάζονται, δηλαδή, να τα μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ, που βρίσκεται στη νότια Χίο, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα.

"Οι μεγάλοι αυτοί κάδοι αδειάζονται, με ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου σε τακτά χρονικά διαστήματα", αναφέρει το γραφείο Τύπου και συνεχίζει λέγοντας ότι είναι αυτονόητο πως σε αυτούς τους κάδους δεν πρέπει να τοποθετούνται κάθε είδους απορρίμματα.

"Αλλάξτε νοοτροπία"

Μάλιστα κλείνοντας την απαντητική του επιστολή προς τα τοπικά ΜΜΕ το γραφείο Τύπου καλείς τους πολίτες σε αλλαγή της κακής νοοτροπίας και εμπέδωση συμπεριφορών που σέβονται το σύνολο.

"Στον Κάμπο χθες,  αντικρίσαμε τη θλιβερή εικόνα οι κάδοι αυτοί να έχουν μετατραπεί σε “χωματερή” οικιακών και άλλων απορριμμάτων Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι στην προσπάθεια διατήρησης της καθαριότητας στο νησί μας πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Με την αλλαγή της κακής νοοτροπίας που συχνά διαμορφώνουμε σε θέματα της καθημερινής ζωής, με την καλή  συνεργασία πολιτών και υπηρεσιών και την εμπέδωση συμπεριφορών που σέβονται το σύνολο. Είναι προσβλητικό για όλους μας να προβαίνουμε σε πράξεις που θίγουν το κοινωνικό σύνολο και μετά να “σφυρίζουμε αδιάφορα”.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης χώρων εναπόθεσης αδρανών και ογκωδών υλικών στο νησί μας, μια χρονοβόρα διαδικασία, είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας  η αλλαγή της συμπεριφοράς μας στη διαχείριση των απορριμμάτων μας. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ