8.7.2014 17:51

Δημοπρατούνται οι θέσεις για τα ποδήλατα

ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 320 ΕΥΡΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Στη δημοπράτηση τεσσάρων χώρων για τη στάθμευση των προς ενοικίαση ποδηλάτων προχωρά τις επόμενες μέρες ο Δήμος Χίου, ύστερα από τον ντόρο που ξέσπασε σχετικά με το θέμα με τη δραστηριότητα της μιας εταιρίας ενοικίασης ποδηλάτων.

Τέσσερις οι θέσεις

Σε όλη την πόλη θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε τέσσερα σημεία, στην πλατεία Βουνακίου, στην οδό Χάνδακος, στο Φρούριο και στο ξενοδοχείο «Χανδρής» (επί της ουσίας στις υπάρχουσες θέσεις που δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα η εταιρεία point).

«Επί διμήνου υπήρχε η παραχώρηση στην point επειδή δεν προλαβαίναμε να προχωρήσουμε άμεσα σε δημοπρασία. Τώρα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και δημοπρατούνται κανονικά οι χώροι» υποστήριξε ο κ. Στεφάνου.

Οι όροι

Τέσσερις χώροι θα δοθούν σε δημοπράτηση με την οικονομική υπηρεσία να εισηγείται αντίτιμο ύψους 400 ευρώ το χρόνο για τον καθένα. Το αντίτιμο είναι κοινό αλλά ο πλειοδότης για τον κάθε ένα από αυτούς μπορεί να είναι διαφορετικός αφού θα γίνει ξεχωριστή δημοπράτηση για τον καθένα.

Ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου θεώρησε υψηλό το αντίτιμο των 400 ευρώ και εισηγήθηκε η τιμή εκκίνησης να είναι τα 320 ευρώ. «Ας ξεκινήσουμε από τα 320 κι αν υπάρχει ενδιαφέρουν κι από άλλους ιδιώτες η τιμή αυτή σίγουρα θα ανέβει» είπε χαρακτηριστικά και η Οικονομική επιτροπή αποδέχθηκε την πρόταση του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ