31.10.2013 15:38

Δημοπρατείται η … αποφόρτιση του Ομηρείου

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ

Η αγωνία απορρόφησης πιστώσεων έφερε την οριστική άδεια δημοπράτησης του δημοτικού ακινήτου στην Απλωταριά (πάνω από το Απλώ). Με εξασφαλισμένες πιστώσεις 670.000 ευρώ το έργο περιλαμβάνει όλες τις επισκευαστικές εργασίες,  τον έλεγχο και την αποκατάσταση της στατικότητας του κτιρίου, επιχρίσεις, αναπαλαιώσεις, αντικατάσταση ξύλινων επενδύσεων, αντικατάσταση σκεπής κ.λπ., ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στις αστικές αναπλάσεις.

Πολιτιστικό κέντρο;

Η δημοπράτηση του και η έναρξη των εργασιών γίνεται χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί η χρήση του κτιρίου που θα παραδοθεί. Οι παράγοντες του Δήμου προορίζουν το χώρο ως ιδανικό για να αποφορτίσει το Ομήρειο, ως ένα μικρότερης δυναμικής πολιτιστικό κέντρο.

Βέβαια οι μικρότερες διαστάσεις του δεν επιτρέπουν υπέρμετρες απαιτήσεις, ωστόσο η παρουσία του στο κέντρο της πόλης του παρέχει από μόνη του ένα ισχυρό πλεονέκτημα.

Τι θα το κάνουμε;

Το ταξίδι αναπαλαίωσης του χώρου έχει ακόμα άγνωστο προορισμό.

Κι εδώ φαίνεται το κενό και το έλλειμμα των υπευθύνων πολιτισμού στο Δήμο, οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αποφασίσει πώς θα διαχειριστούν όλα τα δημοτικά κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται για πολιτιστικές δράσεις, πρωτίστως το Ομήρειο κι ακολούθως το κτίριο της Λάδης, η Πινακοθήκη, το ξενοδοχείο Απόλλων, ο Καστρομηνάς και τόσα άλλα.

Αν ο σχεδιασμός αυτός δεν υλοποιηθεί, το κτίριο της Απλωταριάς θα αποκατασταθεί μεν αλλά θα καταλήξει άλλο ένα δημοτικό ακίνητο που θα απαιτεί τη συντήρηση του χωρίς την αναμενόμενη ανταπόδοση, αφού κατά την προσφιλή τακτική των τοπικών αρχόντων θα τεμαχιστεί σε... γραφεία για τη δωρεάν φιλοξενία (προς άγρα ψήφων) συλλόγων και σωματείων για πολιτιστικές δράσεις!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ