10.6.2016 11:02

Το δικό της mini market αποκτά η ΒΙ.ΑΛ.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Ένα πάγιο αίτημα τόσο των κατοίκων του Χαλκειούς όσο και της δημοτικής αρχής έρχεται να ικανοποιήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, προωθώντας τη δημιουργία mini market μέσα στο κτίριο του κέντρου κράτησης της ΒΙ.ΑΛ..

Όπως εν τέλει αποδείχθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας μίας τέτοιας δομής μέσα στο κέντρο είναι επιτακτική μιας κι αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών εκτός του hotspot.

Παρότι η λειτουργία mini market, που θα εξασφάλιζε την πώληση προϊόντων άμεσης ανάγκης σε πρόσφυγες και μετανάστες υπήρχε στον σχεδιασμό του Δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας εν τέλει δεν υλοποιήθηκε με κύρια ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αποτέλεσμα ήταν, οι διαμένοντες στη ΒΙ.ΑΛ. να εξέρχονται καθημερινά από το κέντρο εκατοντάδες άτομα με προορισμό το Χαλκειός και την πόλη προκειμένου να αγοράσουν τα βασική είδη υγιεινής αλλά και διατροφής τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δημιουργία mini market βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης με τους νομικούς του Υπουργείου να ετοιμάζονται να καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να παραχωρήσει την καντίνα στον Δήμου που είτε θα το λειτουργήσει ο ίδιος είτε θα το παραδώσει για αξιοποίηση σε πολίτες του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ