17.2.2014 9:38

Διχάζει η Πρωτοβουλία "Άρτιον"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΤΟΗΤΟΣ Ο "ΑΡΤΙΟΝ"

Τελικά η καλή θέληση του συλλόγου" Άρτιον "με την πρωτοβουλία του να φωτογραφηθούν ημίγυμνες γυναίκες  με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, δεν αρκούσε για να καταρρίψει τις όποιες προκαταλήψεις και στερεότυπα σχετικά με το θέμα.

Ο σύλλογος "Άρτιον" είχε ανακοινώσει προ ημερών την πρόθεση του να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του χιώτικου κοινού μέσω του τύπου  για τον καρκίνο του μαστού, δημοσιεύοντας καλλιτεχνικές ημίγυμνες φωτογραφίες επώνυμων Χιωτισσών που θα συνοδεύονταν από άρθρα με θέμα τον καρκίνο.

Για την προσπάθεια αυτή ενημέρωσε και τον σύλλογο Καρκινοπαθών, όπως και όλη τη χιακή κοινωνία. Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να φανούν από εκπροσώπους συγκεκριμένων ομάδων αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα που θεωρούσαν "τραβηγμένη" αυτή την πρωτοβουλία.

Το όχι του ΕΛΠΙΖΩ

Ίσως τα παραπάνω να συνετέλεσαν και στην τελική απόφαση του συλλόγου καρκινοπαθών να μη συμμετέχει στην πρωτοβουλία. Σε ανακοίνωση του αναφέρει: "σχετικά με την εκδήλωση της φωτογράφησης ημίγυμνων γυναικών  για τον καρκίνο,  συνήλκε το Δ.Σ.του συλλόγου καρκινοπαθών Χίου «ελπίζω» σήμερα  11/2/2014  και συζήτησε  το θέμα  εκτενώς.
Ακούστηκαν  διάφορες   απόψεις, κατατέθηκαν  θέσεις  των  μελών  μας οι περισσότερες αρνητικές , και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  με 4-1 μειοψηφούντος του κ. Μυωτέρη να μην συμμετάσχει ο σύλλογος καρκινοπαθών Χίου «ελπίζω»   στη συγκεκριμένη εκδήλωση, με το σκεπτικό  ότι δεν προάγει ουσιαστικά  την ενημέρωση   για την πρόληψη του καρκίνου" .

 Συνεχίζουν ακάθεκτοι

Αιφνιδιασμένη από την απόφαση του Συλλόγου Καρκινοπαθών, αφού περίμενε τουλάχιστον να ενημερωθεί  απευθείας κι όχι μέσω του τύπου, δήλωσε από το "ΑΡΤΙΟΝ" η Β. Κριτάκη. Η ίδια πάντως υποστήριξε ότι ήταν πρόωρη η απόφαση του συλλόγου καρκινοπαθών, αφού δεν έχει δει τις φωτογραφίες, οι οποίες δεν εκθέτουν τη γυναίκα που απεικονίζουν ούτε ουσιαστικά ούτε μεταφορικά, αλλά αποτελούν τέχνη.

Όπως εξήγησε οι φωτογραφήσεις συνεχίζονται και η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί παρά τις όποιες αρνητικές απόψεις. "Γνωρίζαμε ότι θα υπάρχουν και αρνητικές απόψεις. Απορίας άξιο είναι γιατί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών βιάστηκε να απορρίψει κάτι το οποίο δεν έχει δει και γιατί αυτή η απόρριψη δεν μας γνωστοποιήθηκε αμέσως αλλά μέσω του τύπου. Η καμπάνια θα γίνει γιατί πιστεύω ότι έστω και πέντε γυναίκες  να ευαισθητοποιηθούν από αυτήν και να διαβάσουν το σχετικό με τον καρκίνο άρθρο θα έχουμε πετύχει το σκοπό μας", είπε χαρακτηριστικά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ