12.3.2014 10:58

Διευκρινίσεις στο πάρα πέντε για τους 18χρονους ετεροδημότες

Λίγα 24ωρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής τους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών για τις ευρωεκλογές, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε διευκρινίσεις για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι 18χρονοι νέοι εκλογείς (έτος γέννησης 1996) που θέλουν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους.

Προϋπόθεση για την ένταξη του εκλογέα στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών αποτελεί η εγγραφή του μέχρι την 14η Μαρτίου 2014 (δηλαδή έως την Παρασκευή) στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένος.

Όμως οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Έτσι, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει τώρα οδηγίες για τη συμπλήρωση αίτησης ετεροδημοτών για εκείνους που γεννήθηκαν το 1996. Η προσθεσμία λήγει στις 14 Μαρτίου.

Δείτε εδώ τις οδηγίες και την αίτηση

Η υπόθεση αποτέλεσε αφορμή για να εξαπολύσει πυρά κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «θεσμικό και αντιδημοκρατικό φιάσκο» του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την υπόθεση των νέων εκλογέων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να σταματήσει και «τα εκλογομαγειρέματα με τις επάλληλες τροπολογίες» και να εκδώσει τις απαιτούμενες για τη διπλή εκλογική διαδικασία εγκυκλίους.

Ως τις 14 Μαρτίου η προθεσμία για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες
Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ