22.4.2013 14:48

Διεθνές συνέδριο φυσικής στη Χίο

Το ετήσιο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «ΗΕΡ 2013» πραγματοποιεί στη Χίο από τις 25 έως τις 28 Απριλίου η ομάδα Φυσικής του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το θέμα του 3ήμερου συνεδρίου αφορά στις «πρόσφατες εξελίξεις στη σωματιδιακής και αστροσωματιδιακή φυσική» και θα παρουσιασθούν τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα  διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στα πεδία της Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, της Αστροφυσικής και της Κοσμολογίας.
Η ομάδα Πειραματικής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι πλήρες μέλος του πειράματος ATLAS στο Ευρωπαικό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN στην Γενεύη της Ελβετίας  και θα συμμετάσχει στην παρουσίαση πρόσφατων αποτελεσμάτων.
Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Φυσικών Επιστημών (ΕΕΦΥΕ) του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Πτυχιούχων Θετικών Επιστημών Χίου, συνδιοργανώνει, ομιλία για το ευρύ κοινό με θέμα:
“ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ : ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΗ”
Η ομιλία θα δοθεί από τον Χιακής καταγωγής διακεκριμένο επιστήμονα, Καθηγητή  κ. Κων/νο Μπαχά , Διευθυντή του Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής  École Normale Supérieure, Paris, France,   το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στις ώρα 18:00 στην αίθουσα Συνεδρίων του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ