19.4.2016 23:28

Διαστάσεις Παγχιακού Συλλαλητηρίου

 

Διαστάσεις και επίπεδα παγχιακής κινητοποίησης λαμβάνει η προγραμματισμένη για αύριο κινητοποίηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, με την συμμετοχή των φορέων να διαδέχεται η μία την άλλη, μα πρώτιστα με την συμμετοχή και την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου, αλλά και άλλων φορέων που έχουν ταχθεί στο πλευρό των παραγωγών. 

Η συνάντηση - διαμαρτυρία κατά της προωθούμενης από την κυβέρνηση κατάργησης της αναγκαστικότητας της Ε.Μ. Χίου, έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10.30 στην Πλατεία Βουνακίου, ως απάντηση στην δεοδομένη πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει με το νομοσχέδιο για την κατάργηση, παρά τις δεκάδες παραστάσεις, τα υπομνήματα, αλλά και τα προσωπικά διαβήματα τοπικών εκπροσώπων στην κυβέρνηση και τους άλλους φορείς. 

Το νησί ετοιμάζεται να πράξει το προφανές, να υπερασπιστεί ένα από τα τελευταία αναχώματα για την διατήρηση της τοπικής οικονομίας, που κινδυνεύει ίσως και αυτό να καταλυθεί, όπως και άλλα πολλά τα τελευταία 6 χρόνια. 

Ήδη η ΑΔΕΔΥ κύρηξε τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, ενώ και το Επιμελητήριο θα παραβρεθεί μαζικά, τασσόμενο υπέρ της διατήρησης του χαρακτήρα του Συνεταιρισμού. 

Πριν από λίγο η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου εξέδωσε και ψήφισμα στο οποίο αναφέρει: 

"Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αντιδρά στην ψήφιση του άρθρου 32 του «Νόμου περί Συνεταιρισμών» που καταργεί την Αναγκαστικότητα και απειλεί την ίδια την ύπαρξή του Συνεταιρισμού.

Ήδη από την ίδρυση της η Ένωση με την  Αναγκαστκότητα διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος της μαστίχας Χίου και εξασφαλίζει, τα συμφέροντα των παραγωγών προστατεύοντάς τους από την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία!

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Αποστόλου και τους συμβούλους του για ανεπαρκή στήριξη των συμφερόντων των μαστιχοπαραγωγών και εμπαιγμό εις βάρος μας καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταξύ μας συνομιλιών και διαπραγματεύσεων.

Είμαστε βέβαιοι, ότι οποιαδήποτε μεταβολή επί του ισχύοντος νομικού πλαισίου θα είναι καταστροφική για τον Μαστιχοπαραγωγό και κατ’ επέκταση για την οικονομία και την κοινωνία του  ακριτικού νησιού μας.

Καλούμε τους Μαστιχοπαραγωγούς και ολόκληρη τη Χιακή κοινωνία σε επαγρύπνηση και αγώνα!". 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ