6.11.2015 12:41

Διαμαρτύρεται και ο Σύλλογος Ποντίων Χίου

Κατά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων τάσσεται και ο Σύλλογος Ποντίων Χίου που θα συμμετέχει και στην κινητοποίηση του Σαββάτου.

     Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, επίσημο εγγεγραμμένο μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τάσσεται υπέρ στα όσα ισχυρίζεται και δηλώνει η (Π.Ο.Ε) όπως παρακάτω:

• Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας,τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.
• Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.
• Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

       Επίσης δηλώνουμε παρών στην διαμαρτυρία η όποια ήταν πρωτοβουλία του Συλλόγου Θρακών και Μακεδόνων « Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που αν και δεν είναι Ποντιακός Σύλλογος μας τίμα και με αυτό των τρόπο δείχνει το σεβασμό του στην Ιστορία του κατασβαγιασμένου και ξεριζωμένου Ποντιακού Ελληνισμού. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ