7.2.2014 18:24

Δέσμιοι

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΧΙΟΥ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το Ελληνικό δημόσιο ποτέ δεν φημιζόταν για την οργάνωση, την αποτελεσματικότητα και την παραγωγή έργου, ακόμη και τότε που στις υπηρεσίες το προσωπικό πλεόναζε και πολλοί καθόταν σε καρέκλες χωρίς αντικείμενο δουλειάς. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει τώρα που με τη διαθεσιμότητα και τις συνταξιοδοτήσεις, το προσωπικό όχι μόνο δεν επαρκεί, αλλά και σε πολλές υπηρεσίες δεν υπάρχει σχεδόν για να διεκπεραιώσει το φόρτο των εργασιών, με αποτέλεσμα οι μεγάλες ελλείψεις να μην επιτρέπουν την παραγωγή έργου και φυσικά να μην δίνουν την ευκαιρία στους εναπομείναντες υπαλλήλους να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην επιμόρφωση, με τον εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών τους..

Χάνονται         

                                                                                                                                                                                   
Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει στα μόνιμα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Χίου να απομακρυνθούν από την έδρα τους με αποτέλεσμα οι δύο μόνιμοι Δασοπόνοι να χάνουν τις ευκαιρίες επιμόρφωσης στα σεμινάρια που διοργανώνονται εκτός Χίου.                                                                                                                                                            
Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε απ’ το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης τη διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου στη Μυτιλήνη, για το πρόγραμμα Auto CAD, με στόχο να επιμορφωθούν  στελέχη των Διευθύνσεων Δασών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.Αν εγκριθεί η διεξαγωγή του, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή και τα στελέχη της Δασικής υπηρεσίας Χίου, αλλά ο προϊστάμενος Κώστας Μπέλλας δηλώνει κάθετα και κατηγορηματικά ότι η απουσία τους θα δημιουργήσει λειτουργικό πρόβλημα στην υπηρεσία και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τους επιτρέψει να συμμετάσχουν, παρά το ότι θα το ήθελε, αφού η επιμόρφωση βοηθάει την υπηρεσία να λειτουργεί αποδοτικότερα.                                                                                                                                      

Δεν μπορώ                                                                                                                                                                                            

« Η Μυτιλήνη έχει πολύ προσωπικό και θα στείλει 11 άτομα να το παρακολουθήσουν. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πάνε και οι δικοί μας, αν η απουσία τους δεν επηρέαζε την λειτουργία της υπηρεσίας . Έχουμε μόνο δύο μόνιμους δασοπόνους που δεν μπορούν να απομακρυνθούν από την έδρα μας, γιατί δεν υπάρχουν συνάδελφοι να τους αντικαταστήσουν. Δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε. Λυπάμαι γιατί χάνονται ευκαιρίες που βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας και στην εξέλιξη των συναδέλφων μου, αλλά δεν μπορώ να πράξω διαφορετικά».     

               
Συμβολή    

                                                                                                                                                                              
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης καθόσον η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στη δημόσια διοίκηση, συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η εκπαίδευση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα λογισμικού θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας, αφού θα υπάρχει δυνατότητα χειρισμού μιας σειράς ψηφιακών δεδομένων.
Κατ’ επέκταση οι ελλείψεις αυτές δεν επιτρέπουν στην υπηρεσία να λειτουργήσει εύρυθμα και να ασκήσει σωστά τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα της στην περιοχή ευθύνης της, με αποτέλεσμα απ’ τη μια να παραπονιούνται πολλοί ότι δεν εξυπηρετούνται γρήγορα και απο την άλλη να γκρινιάζουν όταν θίγονται από κάποια ενέργεια ή απόφαση της, υποστηρίζοντας ότι λήφθηκαν βεβιασμένα και χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, αυτοψίες ή τις όποιες άλλες απαιτούμενες ενέργειες

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ