12.7.2016 13:36

Δεν τα βρίσκουν για την Απλωταριά

- Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Λ. ΠΑΠΑΛΑΝΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Με εντελώς διαφορετικά κριτήρια αντιμετωπίζεται το ζήτημα της παραλαβής του έργου της Απλωταριάς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής του έργου Κλ. Χρύση.

Με δηλώσεις του στον «π» ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Λ. Παπαλάνης υποστηρίζει ότι το έργο πρέπει να παραληφθεί διοικητικά και στη συνέχεια να προχωρήσει ο Δήμος στις όποιες επισκευές απαιτείται, με δικές του πιστώσεις, καθώς ο εργολάβος δεν ευθύνεται για όσες παραλείψεις σήμερα αναδεικνύονται από τους πολιτικούς προϊσταμένους της υπηρεσίας. 

«Άλλο παραλαβή, άλλο γενικότερη κριτική»

Ερωτώμενος για το αν συμφωνεί με τις ενστάσεις που καταθέτει με έγγραφό του ο Κλ. Χρύσης, ο κ. Παπαλάνης σημειώνει ότι η παραλαβή ενός έργου έχει να κάνει με το αν ο εργολάβος εκτέλεσε σωστά αυτά τα οποία του υπεδείχθησαν, μέσα από τις μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. αμφισβητεί αυτές ακριβώς τις μελέτες και την ύπαρξή τους.

«Το αν το μάρμαρο είναι ολισθηρό σαν υλικό, το αν έπρεπε να γίνουν υπερυψωμένες διαβάσεις ή εάν έπρεπε να γίνουν αντιδρομήσεις δεν αφορούν τον εργολάβο του έργου. Υπήρχε η μελέτη για να γίνουν αυτά. Άρα η Επιτροπή Παραλαβής μελετά αν έγιναν σωστά αυτά που περιέγραφε η μελέτη. Αν η μελέτη ήταν λάθος ή σωστή, αν έπρεπε να γίνουν κι άλλα πράγματα δεν είναι ζήτημα του εργολάβου. Είναι ζήτημα γενικότερης κριτικής του έργου, κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οριστικής παραλαβής», εξηγεί ο κ. Παπαλάνης.

«Έπρεπε να έχει παραληφθεί το έργο»

Επεκτείνοντας το σκεπτικό του ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου υπογράμμισε ότι το έργο θα έπρεπε να έχει παραληφθεί εδώ και καιρό προκειμένου η Υπηρεσία να προχωρήσει σε βελτιωτικές εργασίες.

«Όλα τα έργα κρίνονται εκ τους αποτελέσματος. Εδώ και καιρό φωνάζω ότι θα έπρεπε το έργο να έχει παραληφθεί προκειμένου να κάνουμε επιπλέον εργασίες. Δηλαδή να λειάνουμε τα μάρμαρα όπου χρειάζονται, να εξετάσουμε σε ποια σημεία πρέπει να απομακρυνθούν οι μαρμάρινες πλάκες και άλλα πολλά. Συνεπώς η γνώμη μου είναι ότι πρώτα βλέπουμε εάν ο εργολάβος έκανε αυτά που προβλέπει η μελέτη, στη συνέχεια παραλαμβάνουμε το έργο και τέλος προχωράμε σε βελτιωτικές εργασίες αν χρειαστεί. Αστοχίες υπάρχουν σε όλα τα έργα ανά τον κόσμο, όχι μόνο στη Χίο. Αν υπάρχουν αστοχίες στο συγκεκριμένο έργο είναι κάτι που το εξετάζουμε και είμαστε εδώ για να τις διορθώσουμε», εξήγησε ο κ. Παπαλάνης.

«Όχι στον αχταρμά»

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Λ. Παπαλάνης αποφεύγει την ευθεία σύγκρουση με τον Κλ. Χρύση, λέγοντας ότι όσα περιγράφει στην επιστολή του ο κ. Χρύσης αφορούν τη γενικότερη θεώρηση του έργου. «Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις διαδικασίες. Δεν μπορεί ένα βήμα πριν την οριστική παραλαβή να εμπλέκουμε ζητήματα που δεν άπτονται της συγκεκριμένης διαδικασίας γιατί εν τέλει δημιουργείται ένας αχταρμάς και ούτε ο κόσμος, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται», κατέληξε ο κ. Παπαλάνης επιφυλασσόμενος να δώσει αναλυτική γραπτή απάντηση εντός της εβδομάδας.

Ουδέτερη πάντως στάση κρατά και ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς που ερωτώμενος από τον «π» για τα όσα κοινοποιήθηκαν από τον Κλ. Χρύση αρκέστηκε να απαντήσει ότι θα ήταν ανεύθυνο από μέρους του το οποιοδήποτε σχόλιο ή παρέμβαση τη στιγμή που η διαδικασία της παραλαβής της Απλωταριάς βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ