22.10.2015 18:18

Δεν μπορούν να σηκώσουν δεκάρα!

ΔΕΣΜΙΑ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών σε όλους τους δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τα χρήματα αυτά θα δοθούν 122.000 ευρώ στα σχολεία της Χίου, 4.980 ευρώ στις Οινούσσες και 3.360 ευρώ στα Ψαρά.

Το ποσό προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων. Για την κατανομή του συνολικού ποσού ελήφθησαν υπόψη τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σχετικά με τη δημόσια εκπαίδευση, κατά τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013, καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία για τα Μειονοτικά Σχολεία.

Η απόφαση του Υπουργείου κοινοποιείται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την υπόμνηση να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους 325 δήμους στις Σχολικές Επιτροπές της χωρικής τους αρμοδιότητας των πιστώσεων που διατίθενται.

Ωστόσο τα χρήματα δεν μπορούν εύκολα να φτάσουν στα σχολεία λόγω capital controls. Ειδικά τον Αύγουστο, όπως εξήγησε ο πρόεδρος των δημοτικών σχολικών Επιτροπών Αλ. Καρίβαλης,  αντιστοιχούσαν 420 ευρώ την εβδομάδα για όλα τα σχολεία της Χίου με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι σχολικές ανάγκες. «Πλέον στο γκισέ και μόνο, οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να πραγματοποιούν την εβδομαδιαία ανάληψη για το σχολείο τους, έως 420 ευρώ Αν βέβαια αυτό επεκτείνονταν και δινόταν η δυνατότητα ανάληψης και από το μηχάνημα, σίγουρα θα διευκολύνονταν πολλοί διευθυντές ειδικά στα σχολεία της Περιφέρειας.» σχολίασε ο κ. Καρίβαλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ