19.6.2015 15:39

«Δεν μπαίνουμε στον κόπο να απαντήσουμε σε λάθη»

ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ Κ. ΜΠΕΛΛΑΣ

Με διευκρινιστική της απάντηση η Δ/νση Δασών παρέχει εξηγήσεις αναφορικά με το ζήτημα που έθεσε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, για ευθύνες στην επισκευή του οδικού δικτύου στη Νέα Μονή.

Η Δ/νση Δασών ξεκαθαρίζει ότι η Περιφέρεια έχει... μπερδέψει τους δρόμους με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφερόμενη σε άλλο σημείο από εκείνο για το οποίο προκλήθηκε η συζήτηση ενώ ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία ή Φορέας έχει κάθε δικαίωμα να προσέλθει στην Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει το δίκιο της, απαντώντας έτσι εμμέσως και στον Στ. Κάρμαντζη, πρόθεση του οποίου ήταν να παραπέμψει την Δ/νση Δασών και τον Προϊστάμενό της Κ. Μπέλλα στα Δικαστήρια.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Δ/νση Δασών αναφέρει:

«Διευκρινίζουμε ότι το αίτημα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφερειακής Ενότητας Χίου που αναφέρεται σε δασικό δρόμο, σύμφωνα με το αρχείο της, δεν έχει καμία σχέση με το ασφαλτοστρωμένο επαρχιακό δρόμο Χίου  - Καρυών – Αυγωνύμων που διέρχεται βόρεια του μοναστηριού και υπέστη πρόσφατα ζημιές (κατολισθήσεις – υποχώρηση οδοστρώματος) και όπου συνέβη το ατύχημα της 31-5-2015.

Στην μακροσκελή δήλωση της περιφέρειας με το «ιστορικό της υπόθεσης αποκατάστασης οδού Νέας Μονής» δεν θα απαντήσουμε διότι εάν η αλήθεια ξεπεράσει τις πέντε γραμμές τότε γίνεται μυθιστόρημα και για τον λόγο αυτό δεν θα ανταπαντήσουμε και σε τυχόν νέες δηλώσεις από οποιονδήποτε.

Ακόμη και σήμερα η Δ/νση Δασών Χίου στελεχωμένη με μόλις 7% του επιστημονικού προσωπικού που προβλέπεται στον οργανισμό της προσπαθεί με δυσκολία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων του νησιού. Είναι συχνό φαινόμενο να λοιδορούνται δημόσιοι υπάλληλοι επειδή γνωρίζουν τον χώρο ευθύνης του και εφαρμόζουν την νομοθεσία και τις διαταγές των προϊστάμενων αρχών τους.

Θεωρούμε δεδομένο ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία μπορεί να προσφύγει ο οποιοσδήποτε αναζητώντας την αλήθεια, το δίκιο και την εφαρμογή των νόμων.

 

Ο Δ/ντης Δασών Χίου

Κ. Μπέλλας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ