15.10.2014 14:36

«Δεν μας έχει απασχολήσει ακόμη…»

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σε θέση αναμονής είναι τα Πολιτιστικά και Αθλητικά σωματεία, που περιμένουν να πάρουν την ισχνή αλλά πολύτιμη δημοτική επιχορήγηση για να καλύψουν ένα μέρος από τα ετήσια λειτουργικά τους έξοδα. Η δημοτική αρχή, που με πρόταση της αναβλήθηκε η έγκριση της χορήγησης των πιστώσεων που είχαν καταμερισθεί στους συλλόγους στην τελευταία συνεδρίαση της  δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη, από τότε  δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα.                                                                      
Προς το παρόν τουλάχιστον, στον προγραμματισμό της δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να ασχοληθεί με την υπόθεση, δεν έχει ορίσει στην ατζέντα της ούτε σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιακών και παραταξιακών φορέων για να σχεδιάσει την επιχορηγηματική της τακτική, να αποφασίσει τι θα κάνει, πως θα το υλοποιήσει.
Θα μπορούσε να έχει ασχοληθεί τουλάχιστον με την  αναγκαία και λογική εκκαθάριση του τεράστιου καταλόγου, να εντοπισθούν οι σύλλογοι σφραγίδες που δεν παράγουν έργο και εισέπρατταν άδικα τις επιχορηγήσεις κόβοντας χρήματα από τα παραγωγικά κύτταρα.

Οι προθέσεις                                                                                                                                          

Τα σωματεία εναγωνίως περιμένουν να πληροφορηθούν τουλάχιστον τις προθέσεις της δημοτικής αρχής αφού η δημοτική επιχορήγηση αποτελεί για τα περισσότερα ένα σημαντικό εξάρτημα στο μηχανισμό σχεδιασμού των ετήσιων δράσεων τους.
«Η απόφαση της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη έχει ανακληθεί, αλλά το θέμα δεν μας έχει απασχολήσει από τότε. Δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να πω ακόμη τι θα κάνουμε. Δεν μας έχει κατατεθεί κάποιο αίτημα ή πρόταση από την Οικονομική Επιτροπή», δηλώνει ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.
Χάνεται πολύτιμος χρόνος.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ