16.2.2015 12:00

«Δεν λύθηκε το πρόβλημα με τους μετανάστες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΛΑΘΡΑ;»

Κατ’ αρχήν θετικό βήμα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της την παύση λειτουργίας των οικίσκων του Λιμεναρχείου η επιτροπή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;».

Όπως υπογραμμίζει το πρόβλημα της αξιοπρεπούς φιλοξενίας δεν λύθηκε με την απ’ ευθείας μεταφορά των προσφύγων στις εγκαταστάσεις  στο  Μερσινίδι δεδομένης της μικρής χωρητικότητάς του και της λειτουργίας του ουσιαστικά ως κέντρου κράτησης.

«Η ανάγκη να βρεθεί χωρίς καθυστερήσεις μεμψιμοιρίες και προσκόμματα χώρος  κατάλληλος σε μέγεθος και υποδομές ώστε να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις κατάλληλες για φιλοξενία των πιθανώς εκατοντάδων ανθρώπων που  ο πόλεμος θα σπρώχνει προς την ΕΕ, μέσω της Χίου, είναι άμεση.Και είναι καθήκον των αρμοδίων υπηρεσιών (αστυνομίας-λιμενικού) αλλά και των τοπικών φορέων(δήμος -αντιπεριφέρεια)  να συμβάλλουν  αποφασιστικά.Και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η αδρανής περιουσία τους πάνω στο νησί.

Για να μην ντρεπόμαστε ως κοινωνία για την αντιμετώπιση των προσφύγων που έρχονται από τη θάλασσα, ούτε να μένουν άστεγοι οι πρόσφυγες  περιμένοντας το πλοίο για τον Πειραιά δύο ή τρία  εικοσιτετράωρα μετά την λήψη των ταξιδιωτικών τους εγγράφων», αναφέρει η «Λάθρα;». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ