2.2.2017 16:46

Δεν καταργείται το εργόσημο για τους μαστιχοπαραγωγούς

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Διευκρινήσεις σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά στην κατάργηση του εργόσημου για τους αγρότες εξέδωσε ο βουλευτής Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδης με αφορμή σχετικό δημοσίευμα μας.Όπως σημειώνει ο βουλευτής Σχετικά με το δημοσίευμά σας για τους εργάτες γης, η εγκύκλιος στην οποία εμμέσως αναφέρεται το δημοσίευμα αφορά δύο πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες, για τις υπόλοιπες κατηγορίες - στις οποίες εντάσσεται και η πλειοψηφία των μαστιχοπαραγωγών που προσλαμβάνουν εργάτες για λίγες μέρες - ισχύει το εργόσημο. «Συγκεκριμένα, από την εγκύκλιο Φ. 80000/ΟΙΚ. 61327/1484/ 2016 (Κεφ. Γ1) προκύπτει ότι θα πρέπει να ασφαλίζονται ως μισθωτοί αποκλειστικά 1) αγρότες που δουλεύουν σε μεταποιητικές επιχειρήσεις για πάνω από 150 μέρες το χρόνο και 2) μετακλητοί εργάτες γης, δηλαδή πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι προσκαλούνται από τους εργοδότες για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά για τις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες απαιτείται υπογραφή σύμβασης ορισμένου χρόνου. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, δηλαδή για τους περιστασιακά απασχολούμενους, το άρθρο 20 του Νόμου 3863/2010 περί εργοσήμου εργατών γης ισχύει και δεν καταργήθηκε ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ είναι απορίας άξιο γιατί δεν κατάλαβαν το ίδιο και λογιστές, εφοριακοί αλλά το προεδρείο της Ε.Μ.Χ. που χρόνια τώρα ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ