2.6.2015 14:32

Δεν έχουν πάρει φράγκο

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ

Μπορεί οι Δημότες να κλήθηκαν στις αρχές του χρόνου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εξαιτίας της αύξησης των ανταποδοτικών τελών όμως στα ταμία του Δήμου δεν έχει εισρεύσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη παρά τις διαμαρτυρίες του στη ΔΕΗ για την καθυστέρηση απόδοσης των δημοτικών τελών που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών ρεύματος, ακόμα δεν έχει καταβληθεί κανένα χρηματικό ποσό με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός του Δήμου σε σημαντικά θέματα όπως η καθαριότητα ή ο ηλεκτροφωτισμός να καθυστερεί.

Η πρώτη δόση

Όπως εξήγησε ο κ. Μπελέγρης η πρώτη δόση των αυξημένων ανταποδοτικών θα καταβληθεί στον Δήμο πιθανότατα μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιούνη. Πρόκειται για ποσό της τάξεως των 395.000 ευρώ, που όμως, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, δεν μπορεί να διασταυρωθεί για την ορθότητά του.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν λαμβάνουμε μέχρι στιγμής τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε πρακτικά πόσα εισπράττει η ΔΕΗ εξ ονόματος του Δήμου και πόσα τελικά αποδίδει σε αυτόν. Έρχεται απλά μία λίστα που αναφέρει το ποσό χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το θέμα έχει απασχολήσει κι άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα η ΚΕΔΕ να αποστείλει αίτημα στη ΔΕΗ ώστε να παρουσιάζει στους ΟΤΑ αναλυτικά την κατάσταση όσων εισπράττει και όσων αποδίδει.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ