6.8.2014 19:52

Δεν έχει απογειωθεί ακόμη η κίνηση για Μύκονο

Στην επόμενη χρονιά προσδοκά ότι θα απογειώσει τις κρατήσεις του  για Μύκονο μέσω Χίου το πρακτορείο Erturk.

Η εταιρεία ξεκίνησε δυναμικά στο μέσα του Ιούλη εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία με την Κρητική αεροπορική εταιρία Sky Express. για τη μεταφορά των Τούρκων τουριστών από τη γείτονα χώρα στη Μύκονο, αλλά τα πρώτα δείγματα κρατήσεων δεν είναι αυτά που προσδοκούσε η εταιρεία.

Οι Τούρκοι φτάνουν στη Χίο μέσω Τσεσμέ, κάποιοι διανυκτερεύουν κι αμέσως μετά με τα δρομολόγια που εκτελούνται Κυριακή και  Πέμπτη μεταφέρονται στη Μύκονο όπου εκεί κάνουν τις περισσότερες διανυκτερεύσεις.

Τα δεδομένα

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν ικανοποιούν τους εκπροσώπους του πρακτορείου. « Θεωρούσαμε ότι κατά το Ραμαζάνι θα είχαμε περισσότερο κόσμο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε κι έτσι πιστεύουμε ότι η επόμενη χρονιά το ταξίδι στη Μύκονο μέσω Χίου θα είναι περισσότερο διαδεδομένο και θα  αποδώσει. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Ξεκινήσαμε κάτι και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει στην επόμενη τουριστική περίοδο» δήλωσε στον «π» ο εκπρόσωπος του πρακτορείου Erturk.

Οι Τούρκοι τουρίστες έρχονται από τη Σμύρνη στον Τσεσμέ, από εκεί θα ταξιδεύουν στη Χίο με το καταμαράν της εταιρίας και έπειτα από τον τελωνειακό έλεγχο θα μεταφέρονται στο αεροδρόμιο όπου με απευθείας πτήση φτάνουν στη Μύκονο. Μέχρι στιγμής στις 5 πτήσεις που έχουν εκτελεστεί από την εταιρεία έχουν εκδοθεί 150 εισιτήρια από Τουρκία ενώ περίπου 20-30 συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν το δρομολόγιο της Sky Express για να ταξιδέψουν στο νησί των ανέμων.

«Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο ERTURK, μια προσπάθεια που εντάσσεται στη φιλοσοφία της εταιρείας μας, ότι μπορεί να ενώσει τα νησιά μεταξύ τους κι έτσι να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να τα επισκεφτούν» ανέφερε στον «π» και ο εκπρόσωπος της SKY EXPRESS κ. Λιδάκης.

Δεδομένο είναι ότι χρειάζεται το χρόνο του το συγκεκριμένο εγχείρημα για να αποδώσει κι αυτή η πίστωση χρόνου είναι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κι εμείς  προετοιμαζόμενοι με τέτοιο τρόπο που να παρατείνουμε τη διαμονή των Τούρκων στη Χίο και να μετατραπούμε από ενδιάμεσος σταθμός προορισμός και γι αυτούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ