4.7.2012 10:07

Δεκαήμερο προσφορών, προπομπός για τις εκπτώσεις

 
Με δεκαήμερο προσφορών προσπαθεί η προσελκύσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος και να «κινήσει» λίγο την στάσιμη, το τελευταίο διάστημα αγορά.
Στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου για το δεκαήμερο προσφορών που ξεκίνησε από χθες ανταποκρίθηκαν τα περισσότερα καταστήματα κι έτσι οι καταναλωτές λίγο πριν τις εκπτώσεις μπορούν να ψωνίσουν φτηνά, ποιοτικά και εκμεταλλευόμενοι την ποικιλία που υπάρχει.
Η οικονομική ύφεση και τα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει τη μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας που έχουν ως φυσική συνέπεια τη μεγάλη πτώση του τζίρου στην αγορά.
 
Δέλεαρ οι εκπτώσεις
Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου επιδιώκουν χαμηλώνοντας τις τιμές να δελεάσουν όσους καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αγορές. Οι προσφορές γίνονται στα είδη ένδυσης και υπόδησης, στα ηλεκτρικά, στα ηλεκτρονικά, σε είδη σπιτιού, έπιπλα και σε οικιακές συσκευές. Οι τιμές είναι χαμηλότερες ακόμη και 60% σε πολλές περιπτώσεις.
«Αντί να περιμένουμε τις εκπτώσεις είπαμε να προχωρήσουμε σε ένα δεκαήμερο προσφορών, Η αγορά γενικότερα είναι πεσμένη αν και αμέσως μετά τις εκλογές, υπάρχει μια μικρή αύξηση της κίνησης» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Β, Σπανολιός.
Στο δεκαήμερο προσφορών δεν υπάρχουν περιορισμοίΤο κάθε κατάστημα επιλέγει το είδος στο οποίο θα έχει προσφορά.
 Γενικότερα είναι στην επιλογή του καταστηματάρχη η πολιτική πωλήσεων που θα ακολουθήσει στο δεκαήμερο προσφορών που προηγείται φέτος της περιόδου των εκπτώσεων.
Σημειώνουμε ότι με την απόφασή του για τις προσφορές ο Εμπορικός Σύλλογος παρέχει κάλυψη σε όλους τους καταστηματάρχες, ακόμη και σ’αυτούς που το προηγούμενο διάστημα είχαν ήδη προχωρήσει σε προσφορές και στην ουσία ξεκινά πρόωρα η περίοδος των εκπτώσεων, που τύποις αρχίζει μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ