11.2.2016 10:48

De Tijd: "Χίος, το νησί όπου οι πρόσφυγες είναι κατά κάποιον τρόπο καλοδεχούμενοι"

"Χίος, το νησί όπου οι πρόσφυγες είναι κατά κάποιον τρόπο καλοδεχούμενοι" είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ για το προσφυγικό της βελγικής εφημερίδας "De Tijd". 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι εργασίες αποπεράτωσης των κέντρων υποδοχής μεταναστών (hot spots) είναι πυρετώδεις και διενεργούνται με την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού στρατού, ενώ επισημαίνεται πως η Ελλάδα δίνει μια "μάχη ενάντια στον χρόνο" προκειμένου να καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έγκαιρα.

"Εντυπωσιασμένος" από την ταχύτητα που εξελίσσονται τα έργα, δηλώνει πάντως ο Γ. Κλαπ, διοικητής της 40μελούς ομάδας Ολλανδών στρατονόμων που συντρέχει τις προσπάθειες καταγραφής των προσφύγων στην Χίο. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο κλίμα που επικρατεί στη Χίο όπου οι κάτοικοι "δεν διάκεινται τόσο εχθρικά απέναντι τους πρόσφυγες υπό την προϋπόθεση όμως ότι η διαμονή τους δεν θα είναι μακρά". Ο αρθρογράφος της εφημερίδας αποδίδει τη χαλαρή αυτή στάση στο γεγονός ότι σε αντίθεση με την Κω, η Χίος"δεν είναι τόσο τουριστικό νησί".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ