6.2.2013 12:24

« ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ »

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Έργου του και στα πλαίσια των δράσεων ενηλίκων της Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει    επιμορφωτική ημερίδα στη Χίο με Θέμα :
«ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης στην περιοχή της Κλειδούς στο Βροντάδο, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου  2013 (ΏΡΑ 17.00 – 21.00)
Η ημερίδα  απευθύνεται  σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Χίου. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται ο αριθμός των 60 ατόμων, η επιλογή των οποίων θα γίνει με την τήρηση αυστηρής σειράς προτεραιότητας.
Σκοπός της  ημερίδας  είναι  να δημιουργήσει απτές, γνήσιες, παραστατικές εικόνες για δράσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους  συμμετέχοντες  πάνω σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες για το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός με ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στο νησί μας τον Αύγουστο του 2012.
Θα υπάρχει γνωστική - θεωρητική, επιστημονική αλλά και βιωματική προσέγγιση του θέματος, με τη δημιουργία ανοιχτού βήματος διαλόγου για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό.
Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, καλεί όλους τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δ/νση Δασών, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Ε.Μ.Χ., Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Στρατιωτικές Αρχές) και τις κινήσεις πολιτών (Συλλόγους, Οργανώσεις, Ομάδες Εθελοντών, Προσκόπους, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγών κ.λ.π.) να συμμετάσχουν, ορίζοντας εκπρόσωπο τους ως εισηγητή στην Ημερίδα.
Επίσης καλεί όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Χίου, να συμμετάσχουν στην Ημερίδα ως επιμορφούμενοι συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, προκειμένου, να υπάρξει γόνιμος διάλογος και υλοποιηθούν κατά το μέγιστο οι στόχοι της ημερίδας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή μη στο ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου μέχρι την Παρασκευή 15/02/13.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας θα ανακοινωθεί άμεσα.
Πληροφορίες και αιτήσεις στο ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, τηλ. 2271094478 – 6973039587 και στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου
http://kpe-chiou.chi.sch.gr

     

                                                                                                 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ