31.3.2022 7:49

Δάσκαλοι - Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία

Το στομάχι σφίγγει, βλέποντας καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, αντί να είναι στο σχολείο, να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους.  Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε.  με τη Ρωσία, για το μοίρασμα των κερδών τους.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί να «σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ;»

Ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον από αυτόν τον πόλεμο. Όμως, όταν με απόφαση της  ελληνικής κυβέρνησης στέλνονται όπλα, διαθέτονται βάσεις και υποδομές στα νατοϊκά στρατεύματα, η χώρα μας ουσιαστικά παίρνει μέρος σε αυτό το μακελειό πράγμα που οδηγεί στη στοχοποίησή της και σε μια αντιπαράθεση που γίνεται μόνο για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και της δικής μας χώρας.

Οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του πολέμου ή στην φτώχεια, της ανεργία και τη εκμετάλλευση.

Στην απεργία στις 6 του Απρίλη να ακουστεί δυνατά η δίκη μας φωνή!

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

Ακούμε συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ. Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία, πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης». Βιώσαμε άλλωστε όλοι το «μαρτύριο της σταγόνας», όπου δεν υπήρχε στην ουσία πετρέλαιο σε 8 τουλάχιστον σχολεία (200 – 400 λίτρα)

Ακούμε συνέχεια πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και άρα δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας, να κατασκευαστούν-επισκευαστούν σχολεία, αλλά 11 δις €  από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο, στο όνομα της «ανάπτυξης».        

Τώρα η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη δύναμη.

  • Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική στήριξη στο παιδαγωγικό μας έργο, να μην προχωρήσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.
  • Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, στην οργανωμένη προσπάθεια, μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις.
  • Κλιμακώνουμε την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλεία, τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων.
  • Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία για τη πραγματική νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών, δηλαδή εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά (1/θ, 2/θ, 3/θ κ.τ.λ.), με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας (24 ώρες εισαγωγικό και μείωση ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας για όλες/ους τους συναδέλφους).
  • Ζητάμε στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Στελέχωση του Ειδικού Σχολείου με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες. Άμεση ανέγερση καινούριο σχολικού κτιρίου που να πληροί όλες τις προδιαγραφές. Προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ με βάση τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.

Προσπερνάμε τη στάση αναμονής και αποδοχής της κατάστασης που ακολουθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , τη συμβιβαστική γραμμή της ΑΔΕΔΥ.  Δεν περιμένουμε από τις πλειοψηφίες τους  να οργανώσουν τον απεργιακό αγώνα του κλάδου. Στη μάχη ενάντια στην αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, πούλησαν τον κλάδο μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με την αναστολή της απεργίας- αποχής, και τώρα αποφεύγουν να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες τους για της κλιμάκωση του αγώνα.  

Μπροστά στη μάχη της απεργίας στις 6/4 χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι Ομοσπονδία έχουμε ανάγκη και να παλέψουμε μέσα από το Σύλλογό μας για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε σωματεία και ΔΟΕ στο ύψος των αναγκών και των απαιτήσεων των καιρών. Είναι στο χέρι μας το επόμενο διάστημα να καταδικάσουμε σε όλα τα επίπεδα τις δυνάμεις της αδράνειας και  της υποταγής ενισχύοντας τη δύναμη του αγώνα, της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τη σημερινή βαρβαρότητα.

Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ