2.10.2015 11:12

Βρίσκει τον τρόπο!

ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2021

Τα ίδια προβλήματα έχουν οι Δήμοι πάνω κάτω. Οικονομικές δυσχέρειες, καθυστερήσεις πληρωμών, ανάγκη να καλυφθεί χαμένο έδαφος σε υποδομές και έργα κι αν προστεθεί, ειδικά για τα νησιά και το μεταναστευτικό πρόβλημα, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι προκλήσεις για να ξεπεραστούν όλα τα παραπάνω απαιτούν τουλάχιστον καθαρό μυαλό από τις εκάστοτε διοικήσεις.

Στη Μυτιλήνη όμως το πήραν αλλιώς το μήνυμα. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν στον υπερθετικό βαθμό το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους μετανάστες, δράττουν την ευκαιρία να το μετατρέψουν σε πλεονέκτημα και να το κοινοποιήσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, θέτοντας υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021!

«Η αλληλεγγύη που δείχνουν οι Λέσβιοι όσο αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα θ' αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα που θα ενισχύει την υποψηφιότητά μας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώνοντας την έναρξη κατάρτισης του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας με τις προθεσμίες να εκπνέουν 30 Νοεμβρίου.

Η είδηση δεν προκάλεσε καμία αντίδραση. Αντίθετα μάλιστα, οι γείτονες βρίσκουν μέσα από τη διαδικασία αυτή την ευκαιρία να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους γύρω από ένα στόχο, να παλέψουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και να αναδείξουν τα πλούσια πολιτιστικά, ιστορικά και παραδοσιακά τους πλεονεκτήματα.

Δάφνες από τις στάχτες

Η φιλόδοξη πρωτοβουλία αξίζει της προσοχής μας. Όχι μόνο γιατί θα μπορούσε και η Χίος να προβεί σε κάτι αντίστοιχο, αλλά γιατί δείχνει ότι στη Μυτιλήνη, παρά τις αντιξοότητες και την καθημερινή μάχη με τα προβλήματα, οι αιρετοί διαθέτουν αντανακλαστικά να προκαλέσουν πρωτοβουλίες που δίνουν άλλη προοπτική στους κατοίκους και εμπνέουν. Είναι δε βέβαιο ότι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει το αποτέλεσμα της υποψηφιότητας δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα συνεχίσουν να εκπλήσσουν με πρωτοβουλίες, που ούτως ή άλλως δείχνουν γνήσιες, πέρα και πάνω από μακρόπνοους σχεδιασμούς, σχέδια επί σχεδίων και βαθυστόχαστα σενάρια που δεν αντέχουν στο χρόνο. Και δεν χρειάζεται μικρότητες... Σε μια τέτοια προσπάθεια, μπορεί και ο Δήμος Χίου να σταθεί στο πλευρό τους στηρίζοντας την πρωτοβουλία Γαληνού.... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ