14.4.2016 17:31

Βρέθηκε η λύση για την υδροδότηση των αλιευτικών καταφυγίων

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Αρχίζει να ομαλοποιείται από χτές η παροχή νερού στα αλιευτικά καταφύγια μετά από τη διακοπή της τροφοδοσίας τους από τη ΔΕΥΑΝ Χίου, στα πλαίσια  της απόφασης να πληρώνεται τις καταναλώσεις,  να ελέγξει τη σπατάλη και να  κόψει τις παράνομες συνδέσεις που διαπίστωσε ότι υπάρχουν.                             

Μετά από εκτενή  διάλογο βρέθηκε η χρυσή τομή. Τα καταφύγια μικρής κατανάλωσης θα υδροδοτούνται με  παροχή μιας  δωρεάν γραμμής. Τα πέντε  καταφύγια υψηλής κατανάλωσης  της Αγ. Ερμιόνης, της Δασκαλόπετρας, των Τριών Μύλων και των Καρδαμύλων θα τροφοδοτούνται οκτώ ώρες την ημέρα (4+4  πρωί – απόγευμα) με σύστημα ελεγχόμενης  τροφοδοσίας.

Το Λιμενικό Ταμείο  θα εξοφλήσει με ειδική ρύθμιση τα χρέη της καταγραμμένης κατανάλωσης του  τελευταίου τριμήνου, τα οποία πλησιάζουν συνολικά τις 5.000 ευρώ.

Ήδη από χτές υδροδοτείται κανονικά το αλιευτικό καταφύγιο της Δασκαλόπετρας και  τις αμέσως επόμενες μέρες θα υδροδοτηθούν τα υπόλοιπα.

Οι χρήστες

Οι Χιώτες και ξένοι χρήστες των καταφυγίων ζητούν  να παραμείνει το σύστημα όπως έχει  και υποστηρίζουν ότι πληρώνουν  την ύδρευση τους στα τέλη ελλιμενισμού  που καταβάλλουν στο Λιμενικό Ταμείο. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  Μ. Μπελέγρης γνωστοποιεί  ότι τα λιμενικά τέλη  καλύπτουν μόνο τον ελλιμενισμό των σκαφών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ