17.10.2014 11:21

Βουτιά στα βαθιά;

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «Μ. ΤΣΑΚΟΣ»

Ζούμε ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Όλοι λίγο πολύ έχουμε βουτήξει στα νερά της αλλά πόσοι από μας ξέρουν τα μυστικά και πόσοι έχουν μυηθεί στην ελεύθερη κατάδυση;
Σε αυτό το ερώτημα μεταξύ πολλών άλλων θα απαντήσει το σεμινάριο ελεύθερης κατάδυσης που διοργανώνεται στο Ίδρυμα «Μ. Τσάκος», αύριο στις 18.00.

Το σεμινάριο
Ο Γ. Βασιλάκης και ο Γ. Γιαγκίνης, εκπαιδευτές ελεύθερης κατάδυσης, διοργανώνουν το σεμινάριο με στόχο κυρίως την ενημέρωση των συμμετεχόντων για όλα τα στάδια της ελεύθερης κατάδυσης. «Το ονομάσαμε «Η ιστορία μιας βουτιάς» γιατί αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξουμε. Το σεμινάριο είναι καθαρά θεωρητικό και θα παρουσιαστούν όλα τα στάδια από την προετοιμασία στην ξηρά πριν από την κατάδυση, μέχρι το τι γίνεται κατά της διάρκεια και το τέλος της» δήλωσε στον «π» ο Γ. Βασιλάκης.
Το ενδιαφέρον είναι πολύ αυξημένο κι ενθαρρυντικό αφού αποδεικνύει ότι υπάρχει κόσμος που αγαπά το άθλημα αλλά και αντίστοιχα κόσμος που θέλει να ενημερωθεί και ως ενημερωμένοι να είναι και ασφαλείς. «Έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχών, δεν περιμέναμε ότι θα υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον με τις εγγραφές μέχρι στιγμής να φτάνουν τα 115 άτομα όλων των ηλικιών και διαφόρων επιπέδων, από κάποιον που απλά έχει μια μάσκα κι ένα ψαροτούφεκο μέχρι κάποιον που ασχολείται με την αθλητική κατάδυση κι ελπίζουμε να τους καλύψουμε όλους».

Και σχολεία κατάδυσης
Οι δυο διοργανωτές δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο. Έχουν προηγηθεί άλλα δυο σεμινάρια και δραστηριοποιούνται κάνοντας σχολεία ελεύθερης κατάδυσης. Ο Γιώργος μάλιστα δεν κρύβει την πρόθεση του να αναζητήσει και την τουριστική προέκταση του θέματος. «Σκεφτόμασυε διάφορα. Υπάρχουν εταιρείες που διοργανώνουν toursπου περιλαμβάνουν την ελεύθερη κατάδυση, που φέρνουν κόσμο απ΄έξω γι αυτήν και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και στη Χίο» αναφέρει χαρακτηριστικά

Πάνω από όλα η ασφάλεια
Μεγάλο ζήτημα και πολύ συζήτηση γίνεται για την ασφάλεια των δυτών. Οι ελλιπείς γνώσεις είναι κυρίως η αιτία των ατυχημάτων που έχουν συμβεί και στη Χίο με πρωταγωνιστές ψαροντουφεκάδες. «Είναι ένα θέμα πολύ μεγάλο. Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις και απλά βάζουν μια μάσκα και βατραχοπέδιλο και βουτούν. Πρέπει να έχει βασικές γνώσεις και πρέπει πάντα να βουτάς με το ζευγάρι σου. Αν είναι δυο άτομα δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί το παραμικρό» υποστηρίζει ο Γ. Βασιλάκης.
Περισσότερα για τον όμορφο, όσο και άγνωστο κόσμο του βυθού στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ