7.8.2015 11:15

Βουλιάζουν από κόσμο τα Ψαρά

Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ BLUE STAR ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΨΑΡΑ

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι οι κάτοικοι των Ψαρών από τα αποτελέσματα της δρομολόγησης του πλοίου της εταιρείας Blue Star . Η αύξηση στην τουριστική επισκεψιμότητα και η ποιοτική εξυπηρέτηση των μετακινήσεων τους,  έχουν διαμορφώσει πολύ καλύτερες  κοινωνικές και επαγγελματικές συνθήκες ζωής.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τουριστικού γραφείου Ψαρά Travel  το πλοίο φέρνει κάθε Πέμπτη από  120 έως 130 επιβάτες και 25 με 30 Ι.Χ οχήματα  μετακίνησης.

«Mε τα προβλήματα των τραπεζών ανησυχήσαμε ιδιαίτερα για το  πως θα εξελιχθεί η επισκεψιμότητα στο νησί. Έγιναν κάποιες ακυρώσεις, αλλά  μετά τη συμφωνία τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελεύθερο δωμάτιο» δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος.

«Έχει έρθει περισσότερος κόσμος αυτή την περίοδο, ο ρόλος του μεγάλου πλοίου είναι καταλυτικός γιατί μετά από πολλά χρόνια αποκτήσαμε μια σταθερή συγκοινωνία, είναι πρώτη φορά που τηρείται το πρόγραμμα των δρομολογίων και μπορεί ο κόσμος να προγραμματίσει τις διακοπές του. Η δρομολόγηση του μεγάλου πλοίου της Blue Star έχει συμβάλλει θεαματικά  στην εξυπηρέτηση των κατοίκων. Οι Ψαριανοί νοιώθουν πλέον  πολίτες πρώτης κατηγορίας γιατί είναι ένα αξιόπιστο μέσον, με ποιοτικές συνθήκες ταξιδιού. Χαρακτηριστικό  είναι πως αν και το εισιτήριο είναι πιο ακριβό και χάσαμε την  έκπτωση που είχαμε παλιά, δεν έχει διαμαρτυρηθεί κανείς. Η ποιότητα και η ταχύτητα καλύπτουν τα πάντα. Σε μια ώρα και σαράντα λεπτά  ο κόσμος είναι στη Χίο για να κάνει τα ψώνια του και να γυρίσει ή πάει απευθείας στον Πειραιά αποφεύγοντας  την ταλαιπωρία μέσω Χίου». 

Ικανοποιημένοι από την απόδοση του δρομολογίου δηλώνουν και παράγοντες της ναυτιλιακής εταιρείας.

Θέλουν κι’ άλλο

Το ιδανικό για το νησί, σύμφωνα με το δήμαρχο, είναι να αυξηθούν σε δύο τα δρομολόγια την εβδομάδα,  ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το επιδιώξαμε, το συζητήσαμε   με το υπουργείο, αλλά προς το παρόν τα οικονομικά προβλήματα δεν επιτρέπουν την προσθήκη», προσθέτει ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα το επιτρέψουν οι συνθήκες . 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ