5.2.2015 13:28

Βολισσιανό «όχι» στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΝΧ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΑΜΑΝΗΣ

Για επιδεικτική αγνόηση της ρήτρας Αμανής που έχει ως αποτέλεσμα να διαχωρίζεται η Βολισσός από την υπόλοιπη Αμανή κάνουν λόγο οι κάτοικοι της, σε επιστολή διαμαρτυρίας που έδωσαν στη δημοσιότητα με αφορμή τους λογαριασμούς νερού που έλαβαν το τελευταίο διάστημα.

Στην επιστολή με αποδέκτες τους Μ. Βουρνού, Μ. Φαφαλιό και Β. Ποταμούση οι κάτοικοι της Βολισσού καταγγέλλουν κρυφές και αυθαίρετες αποφάσεις που πάρθηκαν σε βάρος τους το προηγούμενο διάστημα.

Οι αλλαγές

Όπως αναφέρουν τα δωρεάν κυβικά νερού από 180 μειώθηκαν  σε   μόλις 60 m3, ενώ αυτά είχαν καθοριστεί σε αντιστάθμισμα της αύξησης των βασικών τελών. Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους η κλιμακωτή χρέωση φθάνει τα 1,30 € / m3, ενώ παραλληλίζουν το νερό με το πετρέλαιο.

Τα ίδια παράπονα διατυπώνουν και ως προς το νερό ποτίσματος κήπων καθώς ενώ είχαν ενημερωθεί ότι θα είναι φθηνότερο διαπίστωσαν ότι καταργήθηκαν τα 180  m3 δωρεάν νερού και από το πρώτο κυβικό υπάρχει χρέωση 0,60 m3.

«Ο θεός δώρισε στην περιοχή μας την ευλογία της επάρκειας νερού, ώστε ανέτως και δωρεάν  να το λαμβάνουν πολλοί Χιώτες επισκέπτες και προσφάτως η Σιδηρούντα. Μας είναι αδιανόητες, αυτές οι χρεώσεις για κάθε τεχνοκρατικό ή οικονομικό λόγο (πχ. συντήρηση δικτύου), και ζητάμε την αναδρομική, ως οφείλετε, από 01/01/2014, επαναφορά των τιμολογίων ως ήταν και να φροντίσετε να διαχειριστείτε τα έξοδά σας, ώστε να επαρκούν ως ανταποδοτικά. Αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν μπορούν μια χούφτα άνθρωποι που μείναμε στη Βολισσό, να συντηρούμε μια υποδομή που είστε υποχρεωμένοι να συντηρείτε, σαν ενιαίος Δήμος.

Σας επαναλαμβάνουμε το άδικο αυτής της αψυχολόγητης απόφασης, όπως και όποτε την έλαβαν, που αδυνατούμε να αποδεχτούμε», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ