26.4.2013 11:20

Βίζα ακόμη πιο φτηνά

Στα 35 ευρώ μειώνεται το κόστος έκδοσης βίζα σε προερχόμενους από τα Τουρκικά παράλια επισκέπτες, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ η διάρκεια εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος παρατείνεται μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου 2013. Παράλληλα, με την εφαρμογή του προγράμματος, η βίζα που θα χορηγείται στο λιμάνια των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, προβλέπεται να ισχύει για δυο επισκέψεις, καθώς και για συνολική παραμονή έως και 15 ημερών.

Ο Περιφερειάρχης μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Θεωρώ ότι μετά από τις προσπάθειες ετών, των φορέων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιτυγχάνεται κατά την τελευταία διετία η ουσιαστική απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εισόδου και παραμονής των Τούρκων επισκεπτών μας στα νησιά μας. Με τη μείωση δε και του κόστους της έκδοσης της βίζας που επετεύχθη, δικαίως δημιουργείται η προσδοκία για μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα απέναντι τουρκικά παράλια το καλοκαίρι που μας έρχεται. Σε μία περίοδο κρίσης, ο τουρισμός δύναται να δώσει σημαντική ανάσα στην οικονομία των νησιών μας και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για τους εν δυνάμει επισκέπτες μας από την Τουρκία». 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ