Κοινωνία

4/11/15 19:16

τελ. ενημ.: 4/11/15 19:16

Βίντεο-σοκ: Τουρκική ακταιωρός «πυροβολεί» με νερό μετανάστες για να τους απωθήσει προς την Ελλάδα

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου δείχνει μία εξοργιστική πρακτική της Τουρκικής Ακτοφυλακής να καταβρέχει τους μετανάστες έτσι ώστε να τους εξαναγκάσει να στραφούν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Την ώρα που οι κάτοικοι των νησιών μας υπερβάλλου εαυτούς για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που φθάνουν κατά εκατοντάδες στις ελληνικές ακτές, η τουρκική πλευρά φαίνεται ότι ακολουθεί μία διαφορετική «μέθοδο» αντιμετώπισης των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων. 

Όπως βλέπουμε στο βίντεο που έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο μετανάστη που βρίσκεται πάνω σε φουσκωτή βάρκα μαζί με δεκάδες άλλους, φαίνεται να τους πλησιάζει μια τουρκική ακταιωρός με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις, καθώς χρησιμοποιούν το «κανόνι» της πυροσβεστικής μάνικας ρίχνοντάς τους νερό με πίεση. 

Ο στόχος όλης αυτής της απάνθρωπης κίνησης δεν είναι εμφανής, αν και όπως υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν είναι μία συνήθης πρακτική της τουρκικής Ακτοφυλακής ώστε να εκτρέψει την βάρκα από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και να την στρέψει με αυτό τον τρόπο προς τα ελληνικά νησιά.

Το βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη του twitter κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου δείχνοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις διαφορές στην κουλτούρα των δύο λαών και την αντίληψή τους για το μεταναστευτικό. Κάτι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να λύσουμε και στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, γιατί σε επίπεδο ανθρωπιστικής προσέγγισης μας χωρίζουν πολλά με τους «απέναντι».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση