13.5.2020 15:28

ΒΙΝΤΕΟ- «Όχι στη μετατροπή της σχολικής ζωής σε ριάλιτι»

Ομόθυμη καταδίκη των καμερών στις σχολικές αίθουσες και συνολική αντίδραση για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Την έντονη αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία καθώς καις την τροπολογία που επιτρέπει την μετάδοση των μαθημάτων μέσω διαδικτύου ζήτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης Δάσκαλοι και Καθηγητές στο πλαίσιο πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης στην είσοδο της Απλωταριάς.

Όπως επεσήμαναν οι καθηγητές οι κάμερες στις τάξεις αφαιρούν το στοιχείο της ιδιωτικότητας τη στιγμή που υπάρχουν μέθοδοι όπως η εκπαίδευση κατ’ οίκον που επιτρέπουν σε μαθητές που δεν μπορούν να μεταβούν στο σχολείο, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Για κατάπτυστη κίνηση της κυβέρνησης που μετατρέπει σε ριάλιτι την εκπαιδευτική διαδικασία έκανε λόγο, ο Π. Νικήτας από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ λέγοντας ότι θα ακολουθήσει αγώνας διαρκείας ενάντια στην τροπολογία.

Στο ίδιο μήκος και η δήλωση του προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρου Σταυρινούδη που αναφέρθηκε σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ