6.6.2014 19:01

«Βία, μύθοι και πραγματικότητες».

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ

Επίσκεψη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου
Μετά το Λιμεναρχείο, σειρά είχε η Πυροσβεστική για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Χίου.
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Αικατερίνη Κυριαζή, κοινωνική λειτουργό, και τη Μαρία Μονιώδη, κοινωνιολόγο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίουμε θέμα:
«Βία, μύθοι και πραγματικότητες».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας έγινε αντιληπτό ότι κάθε συμπεριφορά που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει αποτελεί μορφή βίας. Δημιουργεί σωματικό ή και ψυχικό πόνο στα θύματα και επιβάλλεται  από τον δράστη για τη διατήρηση του ελέγχου της σχέσης και της συμπεριφοράς.
" .Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη" αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου που για ακόμη μια φορά καλεί όποια γυναίκα αντιμετωπίζει πρόβλημα να απευθυνθεί σε αυτό..
" Μίλα μη φοβάσαι.....πάντοτε υπάρχει κάποιος που περιμένει  να ακούσει τη φωνή σου!!!!!
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας
22713-50040
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ