15.1.2014 10:19

Βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οκτώ δρομολόγια και 2.800 θέσεις εργασίας από τη Ryanair

Δύο βάσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί από τον Απρίλιο η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, όπως ανακοινώθηκε από στελέχη της.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα σταθμεύει δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία περίπου 2.800 νέων θέσεων εργασίας συνολικά.

Όσον αφορά στη βάση της Αθήνας, τα αεροσκάφη θα εκτελούν δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Θεωρείται ότι θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιούνται από την Αθήνα τέσσερις πτήσεις ημερησίως προς Χανιά, δύο πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Μιλάνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Πάφο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Ρόδο και 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση εάν έχει ενημερωθεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη βάση στην Αθήνα, τα στελέχη της εταιρείας απάντησαν αρνητικά και πρόσθεσαν πως η Ryanair θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική πρωτεύουσα ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει ή όχι διαφοροποίηση στην τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η Ryanair ξεκινά τον Απρίλιο από τη νέα βάση της πτήσεις προς τρεις νέους προορισμούς (σε σύνολο 16): Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, μεταφέροντας 1,6 εκατ. επιβάτες ετησίως. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας..

Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία ρίχνει στην αγορά εισιτήρια εσωτερικού ύψους 12 ευρώ ως τις 20 Ιανουαρίου!

«Θετική εξέλιξη» λένε οι ξενοδόχοι της Αττικής

Τη θετική εξέλιξη που αφορά στη δημιουργία βάσεων της Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χαιρετίζει η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), χαιρετίζοντας παράλληλα κάθε ανάλογη θετική και ελπιδοφόρα πρωτοβουλία που ενισχύει την κίνηση προς την Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΞΑΑΑ, «μετά από μια εξαετή καθοδική πορεία για τον προορισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας - Αττικής που η καταγεγραμμένη πτώση σε όλους τους δείκτες έφτασε έως και 40%, παρατηρούμε μια θετική για την ψυχολογία όλων αυξητική τάση των πτήσεων και της ζήτησης προς Αθήνα, που ελπίζουμε να έχει σταθερότητα και διάρκεια». Και προσθέτει ότι πιθανή αύξηση της τουριστικής ζήτησης μπορεί να αποτελέσει «τονωτική ένεση» όχι μόνο για τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και για το εμπόριο, την εστίαση και τις λοιπές δραστηριότητες στην πόλη.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «είναι απόλυτα εμφανής, τόσο η συμβολή της ηρεμίας των τελευταίων μηνών στην πρωτεύουσα - που επέδρασε στην αλλαγή του κλίματος - όσο και η μεγάλη δυναμική του προορισμού, ο οποίος σε πείσμα κάθε αρνητικής συγκυρίας εξακολουθεί να προσελκύει ως «πολλά υποσχόμενος».
πηγη:ΤΑ ΝΕΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ