13.1.2014 12:32

Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Δυναμική τροχιά στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στοχεύει να δώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μές από την προκήρυξη του προγράμματος που αφορά στην ενίσχυση αυτών των επενδύσεων.
Συγκεκριμένα προκηρύχθηκε το Μέτρο 123 Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά την ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών – πουλερικών, μελιού, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, σηροτροφίας- σαλιγκαροτροφίας, ζωοτροφών, σπόρων, ανθέων, αρωματικών  & φαρμακευτικών φυτών.
Οι υποβολές προτάσεων ξεκινούν την 30η Δεκεμβρίου 2013 και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πρόσκλησης που έχει οριστεί σε 100.000.000 € .
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. €.
Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης πρέπει:
να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση
να μην εκκρεμεί εις βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης για παραβάσεις σε ομοειδής δραστηριότητες
 
Τομείς που ενισχύονται

Κρέας ,Γάλα, Αυγά-Πουλερικά, Μέλι, Σηροτροφία, Δημητριακά, Ελαιούχα προϊόντα, Οίνος,
Οπωροκηπευτικά ,άνθη, Ζωοτροφές,Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό υλικό ,Αρωματικά και
Φαρμακευτικά φυτά.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.opekepe.gr , όπου θα λαμβάνει πρωτόκολλο προκειμένου για την εμπρόθεσμη η μη κατάθεση αυτής , καθώς και της έντυπης μορφής της στη Δ/νση Προγραμματισμού και Γ.Δ. η οποία δύναται να υποβληθεί και ταχυδρομικώς.
     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω:
   * του συστήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 1540 του Υπ. Α. Α. Τ.
   * της Υπηρεσίας ψηφιακών αιτημάτων του  Υπ. Α. Α. Τ.
   * των Διαδικτυακών τόπων www.minagric.gr  και   www.agrotikianaptixi.gr.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ