19.4.2016 15:18

Αυτοψία Καλογήρου σε Παντουκειός και Λαγκάδα

Επίσκεψη στον οδικό άξονα Χίου – Καρδαμύλων πραγματοποίησε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών   Ευθύμιο Λέκκα, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου . Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών  Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, το Γενικό Διευθυντή Γεώργιο Σπανέλλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν καταρχήν ο έλεγχος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω κατολισθήσεων – καταπτώσεων σε τμήματα του οδικού άξονα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μυρσινιδίου. Δόθηκαν επιτόπου οι πρώτες οδηγίες προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων προκειμένου να δρομολογηθούν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα των κατολισθήσεων στην οδό προς την Ιερά Μονή και δόθηκαν αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο έργο της ολοκλήρωσης των εργασιών στη γέφυρα Παντουκειός, το οποίο υλοποιείται με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου. Διαπιστώθηκε η καλή πορεία υλοποίησης των εργασιών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 30.03.2016. Το έργο συμβατικού ποσού 549.000 ευρώ χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επίσκεψη, τέλος, πραγματοποιήθηκε στο έργο της αποπεράτωσης της επέκτασης του παραλιακού δρόμου της Κοινότητας Λαγκάδας για την κατασκευή πεζόδρομου, συμβατικού ποσού 989.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και υλοποιείται με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου. Οι εργασίες προχωρούν  με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

«Με τη σημερινή επίσκεψη, αξιοποιώντας και την παρουσία του Καθηγητή κ. Λέκκα τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα, είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το σοβαρό πρόβλημα των κατολισθήσεων στον οδικό άξονα Χίος – Καρδάμυλα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα της Χίου. Με ικανοποίηση, επίσης, διαπιστώσαμε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων στη γέφυρα Παντουκειός και στο Λιμάνι της Λαγκάδας επέφεραν αποτέλεσμα, επιτυγχάνοντας αφενός την απόδοση των έργων ολοκληρωμένων και λειτουργικών στους πολίτες της Χίου και αφετέρου την αποφυγή του κινδύνου απώλειας πόρων», ανέφερε η Χρ. Καλογήρου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ