30.7.2012 13:50

Αυτό θα πει ρεύμα!

- ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ

Το ραμαζάνι ξεκίνησε στην Τουρκία και κατά κύματα συνεχίζουν να έρχονται στο νησί μας οι Τούρκοι τουρίστες. Τετάρτη και Πέμπτη πέρασαν από το Τελωνείο της Χίου πάνω από 250 άτομα τη μέρα και ο ρυθμός αναμένεται να συνεχιστεί ο ίδιος και τις υπόλοιπες μέρες με κορύφωση στις 17 και 18 Αυγούστου που θα είναι οι τελευταίες μέρες του Ραμαζανίου και αργία για τους Τούρκους.
Η αθρόα προσέλευση των γειτόνων θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά την πηγή ζωής και την οικονομική ανάσα για εκατοντάδες επαγγελματίες.
Χαρακτηριστικό είναι πως την Τετάρτη το πρωί, οι Τούρκοι τουρίστες επισκέφθηκαν την αγορά και ψώνισαν κυρίως είδη τροφίμων (τυριά και αλλαντικά), ρούχα καλής ποιότητας μεγάλων εταιρειών καθώς και καλλυντικά. Αυτά είναι κυρίως τα είδη που αναζητούν ενώ δεν ήταν κι εκείνοι που προχώρησαν σε αγορές για είδη σπιτιού, ακόμη και έπιπλα σημειώνοντας πως μπορεί στη χώρα τους να υπάρχει το φθηνό, αλλά εδώ βρίσκουν το καλύτερο ποιοτικά αλλά και σχεδιαστικά.
Ανάλογη αύξηση σημειώνεται και στην κίνηση στα ξενοδοχεία, με τουριστικούς πράκτορες να επισημαίνουν ότι για τους Τούρκους η Χίος είναι φθηνότερος προορισμός από ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία στον Τσεσμέ κ.λπ. και γι αυτό μας προτιμούν.
Όπως και να έχει τα δεδομένα επιβεβαιώνουν εκείνους που επιμένουν πως η τουριστική κίνηση αλλά και η εμπορική ανάπτυξη κι ανάταση θα έρθουν από τα Μικρασιατικά παράλια και πάλι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ