20.9.2012 8:51

Αυτό δεν μπορεί να είναι σεβασμός...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΑ ΨΑΡΑ

 
Η ευαισθησία για τα Ψαρά έχει ως αφετηρία πάντα την προσφορά  τους στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 με κύριο ορμητήριο το Ολοκαύτωμα του 1824.
Κάποιοι από τους σύγχρονους Ψαριανούς όμως δείχνουν να μην αποδίδουν τον δέοντα σεβασμό στα μνημεία και τις ημερομηνίες όσο ιστορικές κι αν είναι.
Το σπίτι του ναυάρχου Αποστολή που το σεβάστηκαν ακόμη και οι Τούρκοι και δεν το γκρέμισαν είναι σε άθλια κατάσταση και ετοιμόρροπο σε αρκετά σημεία, η  δε  εικόνα του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του σχεδόν απελπιστική.
Το ιστορικό, πολιτιστικό, και τουριστικό αξιοθέατο, που είναι ένας από τους λίγους χώρους προσέλκυσης τουριστών, έχει μετατραπεί σε αποθήκη παλιών χρηστικών αντικειμένων και τα απομεινάρια της ιστορίας, που υποτίθεται ότι έπρεπε να στολίζουν το μνημείο είναι πεταμένα κακήν κακώς στο χώρο. Η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης στο συγκεκριμένο χώρο είναι απαράδεκτη, σε αντίθεση με το υπόλοιπο χωριό που είναι αρκετά νοικοκυρεμένο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ