3.12.2021 13:37

Αύξηση στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης για να μην πέσει σε βράχια η ΔΕΥΑΝΧ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αύξηση αφορά σε 38.000 ενεργές παροχές της εταιρείας

Αύξηση της τάξεως του 1 ευρώ θα δουν όπως όλα δείχνουν οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΝΧ στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης, από τις αρχές του 2022, προκειμένου η εταιρεία να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα τρία ανοιχτά μέτωπα που απειλούν τη βιωσιμότητά της.

Όπως εξήγησε στον «Πολίτη» ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Μυριαγκός, το πρώτο και βασικότερο μέτωπο είναι αυτό που δημιουργεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα αφού η ΔΕΥΑΝΧ θα πρέπει να πληρώσει μέσα στο 2022, επιπλέον 600.000 ευρώ.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά τα δεδουλευμένα εργαζομένων που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και τελικά δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα η εταιρεία τώρα να τους οφείλει περί τις 250.000 ευρώ.

Και το τρίτο μέτωπο είναι η αύξηση των υλικών της τάξεως των 100.000 ευρώ λόγω της αναπροσαρμογής των τιμών.

Με δεδομένο ότι διά νόμου η ΔΕΥΑΝΧ απαγορεύεται να επιχορηγηθεί, ο Βασίλης Μυριαγκός επεσήμανε ότι, πάρθηκε η πολιτική απόφαση, στη νέα τιμολογιακή πολιτική να υπάρξει αύξηση 1 ευρώ στους λογαριασμούς ύδρευσης και 1 ευρώ στην αποχέτευση προκειμένου να καλυφθεί το συγκεκριμένο κόστος που ξεπερνά τις 900.000 ευρώ.

Στα 4 εκ. ευρώ οι ανείσπρακτες οφειλές

Παράλληλα ο κ. Μυριαγκός αναφέρθηκε και στις ανείσπρακτες οφειλές της εταιρείας που φθάνουν τα 4 εκ. ευρώ λέγοντας ότι, το Δ.Σ. αποφάσισε να εισπράξει αυτά τα χρήματα μέσω της Δ.Ο.Υ. ενώ θα γίνονται δικαστικές αγωγές και διακοπή υδροδότησης σε όσους δεν πληρώνουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ