7.11.2015 13:17

Αθάνατος, 21 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα

Τη μνήμη του ήρωα Υποσμηναγού Στυλιανού Παναγυφτόπουλου τίμησε το πρωί το Σαββάτου με Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της αναθηματικής στήλης επί της Λεωφόρου Ενώσεων ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου.

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1994 όταν στις 14:20 το μεσημέρι ο αείμνηστος υποσμηναγός εκτελούσε πτήση στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης με αεροσκάφος Mirage F-1CG.

Κατά τη διαδρομή την πτήση Τανάγρα, Λέσβος, Χίος συνετρίβη με το αεροσκάφος αρνούμενος να το εγκαταλείψει, αφού σε διαφορετική την περίπτωση ναι μεν θα σωνόταν ο ίδιος αλλά το αεροσκάφος θα έπεφτε στο ύψος της Ευαγγελίστριας εντός κατοικημένης περιοχής.

Το φωτεινό παράδειγμα του Υποσμηναγού υπενθυμίζει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών έχοντας καθιερώσει ετήσια επιμνημόσυνη δέηση κάθε χρόνο στις 7 Νοεμβρίου στο σημείο όπου ο Σ. Παναγυφτόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ