17.6.2015 15:49

"Άστοχη ενέργεια τα τραπεζοκαθίσματα στην Απλωταριά" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΒΟΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Αρνητικές παρενέργειες κι εμμονικές συμπεριφορές εντοπίζει πίσω από την "αιφνιδιαστική" πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει τη δυνατότητα σε καταστήματα της Απλωταριάς να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στον πολυσύχναστο πεζόδρομο, εντοπίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικό Σύλλογος Χίου.

Όπως σημειώνει η διοίκηση του Συλλόγου η συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου «εκτός του ότι απέχει παρασάγγας από τις ρομαντικές εξαγγελίες της για δημοκρατικές λήψεις αποφάσεων, θα δημιουργήσει και μια πλειάδα προβλημάτων τα οποία ίσως δεν τα αντιλαμβάνεται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Οι ανησυχίες

Παραθέτοντας τις κυριότερες συνέπειες της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην Απλωταριά ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει:

  • ·  Αναμένεται κατακόρυφη αύξηση ενοικίων μια και οι επιχειρηματίες των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα δουν την απλωταριά σαν ένα νέο επιχειρηματικό eldorado.(Τα παραδείγματα από τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για εκμίσθωση των παραλιών είναι νωπά)
  • ·Αλλαγή της εμπορικής φυσιογνωμίας του κέντρου και κατ επέκταση αλλοίωση της παραδοσιακής χρήσης του, αφού θα «εισβάλουν» βίαια επιχειρήσεις με διαφορετική φιλοσοφία, και κατά γενική εκτίμηση «οχλούσες» στην ήσυχη ζωή του εμπορικού κέντρου δημιουργώντας προβλήματα εκτός από τα καταστήματα και στους κατοίκους που υπάρχουν στα όριά του.
  • ·Η δήθεν εξασφάλιση ετεροχρονισμού λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων από τις άλλες επιχειρήσεις είναι ένα επιχείρημα σαθρό ,αφού οι άδειες λειτουργίας δεν μπορεί να είναι αλά καρτ σε σχέση με το ωράριο.
  • ·Αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου και προβλήματα στην στάθμευση σε όλες τις παρόδους με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • ·Η έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού από τον Δήμο για την τήρηση των όρων αδειοδότησης θα καταστήσει τους εμπόρους και τους περίοικους θύματα της κάθε είδους αυθαιρεσίας, μια και θα αναγκασθούν οι ίδιοι να καταγγέλουν σε καθημερινή βάση τις παραβάσεις και να έρχονται σε προστριβή με τους οχλούντες.
  • ·Δημιουργία άλλης μίας «καυτής ζώνης όχλησης και δημιουργίας προβλημάτων» εκτός από την γνωστή της παραλιακής ζώνης

«Στο πρόσφατο παρελθόν είναι πολλά τα παραδείγματα όπου η σύνθεση απόψεων μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων αποσόβησε πολλά προβλήματα. Ενδεικτικά θυμίζουμε την συνάντηση στο Επιμελητήριο Χίου σχετικά με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων επί της Στ.Τσουρή .Η ίδια η Τ.Υ. του Δήμου δήλωσε ότι αποφεύχθηκαν  πολλές αστοχίες , αφού τελευταία στιγμή τροποποιήθηκε η μελέτη μετά από τις εύστοχες υποδείξεις διαφόρων εμπλεκομένων στην συζήτηση.

Ο Εμπορικός σύλλογος έχει δείξει ότι μπορεί να συμμετέχει ,να προσφέρει και να συναποφασίζει για το καλό του τόπου όπως το έκανε και παλιότερα π.χ. οι εορταστικές εκδηλώσεις των χριστουγέννων, η σκίαση της αγοράς με τέντες κ.λ.π.

Τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες από την Δημοτική αρχή θεωρούνται επιεικώς άστοχες και απαράδεκτες, γιατί εκτός των προβλημάτων που θα δημιουργήσουν, βασίζονται και στην λάθος λογική «όταν σ έχω ανάγκη σε υπολογίζω, όταν έχω προαποφασίσει κάτι σε αγνοώ»», καταλήγει η διοίκηση του Συλλόγου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ