13.2.2017 20:51

«Αστακός» φέτος τα σπίτια που βρίσκονται στη ζώνη πυρός των ρουκετών [ΒΙΝΤΕΟ]

• ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Συνολικά 33.000 ευρώ θα δαπανήσει φέτος ο Δήμος Χίου για την προστασία των σπιτιών που βρίσκονται στη ζώνη πυρός των ρουκετών, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο Μανώλης Βουρνούς, έπειτα από σχετική ερώτηση του Νίκου Νύκτα, γίνονται όλες οι ενέργειες από όλες τις πλευρές ώστε να μην τεθούν εμπόδια για την πραγματοποίηση του εθίμου.

«Θα δοθούν όσα χρήματα χρειαστούν για την πλήρη φύλαξη όλων των περιουσιών. Επιπλέον θα δοθούν κι άλλα χρήματα για την αναπλήρωση των συρματοπλεγμάτων που έχουν πρόβλημα. Αυτό που είναι θετικό είναι ότι υπάρχει ζύμωση ώστε το έθιμο να γίνει κανονικά από τους ανθρώπους που ανακατεύονται με αυτό και κάτω από ασφαλείς συνθήκες», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Εξειδικεύοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου ο Στρ. Γδύσης σημείωσε ότι φέτος θα δοθούν 14.000 ευρώ για τα σπίτια στον Άγιο Μάρκο, 9.400 ευρώ για την προστασία των σπιτιών στην Παναγία Ερειθιανή και έως 15.000 ευρώ για αντικατάσταση συρματοπλεγμάτων.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ