23.2.2013 13:13

Ασκήσεις παντός καιρού για τη Λ.Εφ.Ε.Δ.

Το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου αποτελούμενη από τετραμελή ομάδα βρέθηκε στην παννελλήνια εκπαίδευση-επίσκεψη της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων(Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) στον Όλυμπο μετά από σχετική αδειοδότηση από το Γ.Ε.Σ.
Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στη χειμερινή διαβίωση σε ακραίες συνθήκες και κατασκευή αυτοσχέδιων χιονοκαταλυμάτων,σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές(έφτανε την νύχτα στους -10) με ύψος  χιονιού που ξεπερνούσε τα δύο μέτρα ενώ στο υψόμετρο των 1900-2000 μέτρων που δραστηριοποιούμασταν ο καιρός άλλαζε διαρκώς αιφνιδιαστικά από ηλιοφάνεια σε χιονοθύελλα.
Εκτός της χειμερινής διαβίωσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην διάσωση σε χιονοσκεπή περιοχή και αντιμετώπιση κρυοπαγημάτων και ατυχημάτων σε ακραίες συνθήκες.
Η Λέσχη ευχαριστεί όλη την Π.Ο.Ε.Εφ.Ε.Δ.,τις υπόλοιπες Λ.Εφ.Ε.Δ. ανά την Ελλάδα καθώς και την διοίκηση του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. και το Γ.Ε.Σ. για την εμπειρία κι εκπαίδευση που βιώσαμε κι ευχόμαστε ανάλογες εκπαιδεύσεις να πραγματοποιηθούν και στο νησί μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ