2.2.2017 15:24

Ασφαλτοστρώνεται η μεσαία ράμπα του λιμένα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ

Με σημαντικά προβλήματα συνοδεύτηκε το εγχείρημα του Λιμενικού Ταμείου να στρώσει με πετρελαϊκό υλικό το μεσαίο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα ώστε σύντομα να στρωθεί με ασφαλτοτάπητα.

Τα παράπονα από οδηγούς οχημάτων, νταλικών αλλά από επιβάτες ήταν δεκάδες σε σημείο να αρχίζει και πάλι να συζητείται το ενδεχόμενο χρήσης του λιμένα Μεστών για λίγες ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο συγκεκριμένο κομμάτι της προκυμαίας.

Αντίθετες οι μεταφορικές

Στην εναλλακτική λύση που πρότεινε ο Μιχάλης Μπελέγρης αντέδρασαν έντονα οι μεταφορικές εταιρίες που όπως είπαν μπορεί η διαδικασία της φόρτωσης κι εκφόρτωσης να είναι προβληματική εξαιτίας του πετρελαϊκού, ωστόσο είναι προτιμότερη από τη μετάβαση στο λιμένα Μεστών.

«Για εμάς είναι αδύνατο. Πρόκειται για πολύ μεγάλα αυτοκίνητα με μεγάλο τονάζ. Ακόμα για λίγες ημέρες να παρθεί αυτό το μέτρο η απόσταση είναι τέτοια που καθημερινά θα επιβαρύνεται σημαντικά το κοστολόγιό μας. Για να πάμε στα Μεστά πρέπει να κουβαλάμε όλη τη μέρα τράκτορες με το διπλό προσωπικό. Ας κάνουμε όλοι λίγη υπομονή μέχρι τη Δευτέρα για να ολοκληρωθεί το έργο» ανέφερε εκ μέρους της μεταφορικής «Ερμής» ο Β. Βαβάκας.

Άμεσα η ασφαλτόστρωση

Για προσωρινή ταλαιπωρία που όμως θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των εργασιών για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων της γραμμής στη μεσαία ράμπα μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στο πρώτο τμήμα της χερσαίας ζώνης, έκανε λόγο ο Μ. Μπελέγρης.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ήδη από αύριο Παρασκευή τα συνεργεία του αναδόχου θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα, έργο που πιθανά να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Το κομμάτι με το χώμα μας δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα. Αυτή την περίοδο η επιβάρυνση για οδηγούς κι επιβάτες είναι μεγάλη, όμως πρέπει να την διαχειριστούμε με τον λιγότερο προβληματικό τρόπο. Κατανοώ και τους οδηγούς και τους επαγγελματίες και τους επιβάτες. Όμως χρειάζεται υπομονή από όλους», κατέληξε ο κ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ