3.6.2016 14:48

Άρτζι, Μπούρτζι και… Αποκεντρωμένη

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

Στο χέρι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου βρίσκεται η απόφαση για την άμεση μίσθωση του ακινήτου των παλαιών ναυτώνων που μέχρι πρότινος στέγαζε την καφετέρια «Μπούρτζι».

Σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η γραφειοκρατική διαδικασία του Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου απέστειλε αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία της δημοπράτησης χωρίς την εμπλοκή άλλης υπηρεσίας, όπως για παράδειγμα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

«Αναμένουμε την απάντηση στο αίτημά μας. Αν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες δεν έχει υπάρξει απάντηση τότε από το νόμο η απάντηση θεωρείται αυτοδίκαια θετική κάτι που σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε τη διαδικασία δημοπράτησης του ακινήτου», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης.

Οι εκτιμήσεις 

Μεταφέροντας τις προσωπικές του εκτιμήσεις στον «π» ο κ. Μπελέγρης σημείωσε ότι η τιμή εκκίνησης θα κυμανθεί από 2 έως 2.500 ευρώ, ενώ δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 4.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα ώστε η όποια επιχείρηση να είναι βιώσιμη.

Όπως πάντως εξήγησε η διαδικασία δημοπράτησης συμπεριλαμβανομένου του σταδίου προετοιμασίας δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβριο.

«Αν πάρουμε το πράσινο φως τότε θα πρέπει να διαμορφώσουμε τους όρους της προκήρυξης, στην συνέχεια αυτοί να εγκριθούν από την Λιμενική Επιτροπή, να αναρτηθούν στην εφημερίδα, να γίνει ο διαγωνισμός, να υπάρξει ανάδοχος, να επικυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού από την Λιμενική Επιτροπή, να γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου και τέλος να υπογραφεί η σύμβαση», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

Ρημαδιό 

Κι ενώ όλα είναι δείχνουν ότι οδεύουμε προς την πολυπόθητη αξιοποίηση του κτιρίου, η έκθεση του Λιμενικού Ταμείου κατά την παραλαβή του ακινήτου, φανερώνει το χάος που άφησε πίσω του ο προηγούμενος ενοικιαστής, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος μισθωτής θα χρειαστεί να ρίξει αρκετό χρήμα για την αποκατάσταση τόσο εκτός όσο κι εντός του κτιρίου.

Η φράση του υπαλλήλου στην έκθεση παραλαβής του κτιρίου: «Πραγματικά δυσκολεύομαι να περιγράψω την κατάσταση που επικρατεί», είναι απόλυτα ενδεικτική όσων επικρατούν στο εσωτερικό του.

Ξηλωμένοι πίνακες, πόρτες που κρέμονται ή απουσιάζουν, υγρασίες σε όλους τους περιμετρικούς τοίχους, σπασμένα πλακάκια και δάπεδα, βγαλμένες πρίζες, σωλήνες ύδρευσης αποθετές στο δάπεδο, ημιτελείς εργασίες στις ποδιές των παραθύρων, παράθυρα καρφωμένα με τάβλες, αλουμινένια κουφώματα χωρίς φύλα, υπολείμματα εξοπλισμού, σκουπίδια παντού, συνθέτουν την σημερινή εικόνα του κτιρίου που σίγουρα θα απαιτήσει σημαντικά χρήματα να αντιστραφεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ