28.8.2019 9:07

Αρνητική πανελλαδική πρωτιά για τα τμήματα του Παν. Αιγαίου στη Χίο

Από τα 4 τμήματα τα 3 βρίσκονται στην πρώτη 5άδα των σχολών με τη μεγαλύτερη πτώση σε όλη την Ελλάδα

Αλλά μια δεύτερη ανάγνωση στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αποτυπώνει την πανωλεθρία όσον αφορά τις βάσεις 2019. Και αυτό γιατί σε 286 πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα, για όσους έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις από ημερήσια ΓΕΛ, σημειώθηκε πτώση βάσεων! Τα... πρωτεία στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη πτώση βάσεων κέρδισε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος), καθώς οι βάσεις εισαγωγής έπεσαν κατά 4.700 μόρια. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 5.305 μόρια, από 10.005 μόρια το 2018. Ακόμα δύο τμήματα που εδρεύουν στη Χίο βρίσκονται στο Top 4 με τη μεγαλύτερη πτώση βάσεων. Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (με πτώση 4.315 μορίων) και το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (πτώση κατά 4.317 μόρια).

Όσον αφορά τις σχολές και τα τμήματα με άνοδο βάσεων, αυτά είναι μόλις 35, με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) να σημειώνει άνοδο 4.199 μορίων και να είναι πρώτο στη σχετική κατηγορία για τα ημερήσια ΓΕΛ. Σε μεγάλη απόσταση, με άνοδο 1.62 μορίων, βρίσκεται το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ είχαμε και μία σχολή στην οποία δεν υπήρξε ούτε άνοδος, ούτε πτώση βάσεων. Ο λόγος για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορία (ΣΜΥΑ) – Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης, που έμεινε... σταθερή στα 16.881 μόρια.

Πηγή: iefimerida.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ