13.2.2022 18:15

Αρχιερατικό μνημόσυνο του Ιερολοχίτη Γεωργίου Καρασούλη

Σήμερα, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου και ακολούθως το ιερό, ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου αγωνιστού, ιερολοχίτου και πατριώτου Γεωργίου Καρασούλη. 

Ο αείμνηστος ήρωας του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδας, ενάντια στον Ιταλό και Γερμανό εχθρό της περιόδου του Β' Παγκοσμίου πολέμου, επέδειξε γενναία ανδρεία, όσο λίγοι πατριώτες και έλαβε μέρος σε δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που στέφθηκαν όλες με επιτυχία.

Η ηρωική μορφή του Γεωργίου Καρασούλη θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας, ως πρότυπο ζωής, μίμησης και φιλοπατρίας για όλες τις νεότερες γενιές.

Τον αγαπητό μας κ. Νίκο Καρασούλη, γιο του αειμνήστου, δημοτικό σύμβουλο Χίου, καθώς και τους λοιπούς συγγενείς, θερμά συλλυπούμεθα, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ύψιστη τιμή να έχουν έναν τέτοιο πατέρα και παππού, που στο διάβα της ιστορίας γεννιέται -ένας τέτοιος ΕΛΛΗΝΑΣ- κάθε 100 χρόνια !

Ας είναι η μνήμη του αιωνία !

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης, θεωρώ ότι, ο Δήμος Χίου, θα ευαρεστηθεί να δώσει το όνομα του σε ανώνυμο δρόμο - οδό της πόλεως Χίου ή της γενέτειρας του, στο Νεοχώρι.

 

(Νεοχώρι Χίου, 13.02.2022)

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Κήρυκας θείου λόγου -

Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ